ENGİN ALAN TAHLİYE EDİLDİ

MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası`na ilişkin ihlal kararı kapsamında Sincan Cezaevi`nden tahliye edildi.

Gündem 19.06.2014 19:32:46 0
ENGİN ALAN TAHLİYE EDİLDİ

MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası`na ilişkin ihlal kararı kapsamında Sincan Cezaevi`nden tahliye edildi.

Balyoz Davası`nda beklenen karar çıktı. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 234 komutanın tahliyesine karar verdi. 

Taliye olanların arasından MHP Milletvekili Engin Alan`da yer alıyor. Ulusal Kanal canlı yayınına katılan MHP`li vekil Özcan Yeniçeri Alan`ın salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde yemin ederek vekillik mazbatasını alacağını Açıkladı.


Yeniçeri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

``Bu karar geçikmiş bir karardı. Özgürlük Türkiye`de en kıt kavramdır. Vatanları için gecelerini gündüze katarak dağ tepe demeden çalışan onurlu komutanlar hapishanelerde haksız yere tutulmuştur. Komutanlarımızın cezaevinde geçirdiği bu süreç Türkiye adına utanç verici bir olaydır. Yurtseverlerimiz ,Balyoz ve Ergenekon operasyonları ile uydurma delillerle haksız yere içeride tutulmuştu``Dedi.

ENGİN ALAN:OLAN HİÇBİRŞEY YOK SAYILAMAZ

Ankara Sincan cezaevinden saat 19.00 siraarında tahliye edilen Engin Alan Sert açıklamlarda bukundu.

Cezaevinden çıkan Engin Alan: Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçlarının önüne oturup hakettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek. Hiç kimse yapılanların yanına kar kalacağını düşünmesin..

OLAN HİÇBİR ŞEY YOK SAYILAMAZ

MHP`nin tutuklu milletvekili Engin Alan saat 19.00 sularında cezaevinden çıktı. Alan, "Cezaevinden çıkan Engin Alan: Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçlarının önüne oturup hakettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek" dedi. Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayarsak, hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00