Erdal Aktuğ Mudanya Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Bursa siyaset ve iş dünyasında aktif görevler alan Elektrik Mühendisi Erdal Aktuğ, Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkan Adaylığı için yola çıktı.

Siyaset 28.11.2023 17:15:00 0
Erdal Aktuğ Mudanya Belediye Başkan  Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

“Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yola çıkıyorum!”

 

Bursa siyaset ve iş dünyasında aktif görevler alan Elektrik Mühendisi Erdal Aktuğ, Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkanlığı için yola çıktı.

 

Erdal Aktuğ, Mudanya Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını CHP Mudanya İlçe Sekreteri Şenol Demir’e teslim ederek başvurusunu yaptı.

 

Önceki dönem (2014-2019) Mudanya Belediye Meclis Üyesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü görevlerini başarı ile yürüten Erdal Aktuğ,  bir süredir Mudanya'nın çeşitli sivil toplum örgütlerinden, esnaflarından, esnaf kooperatiflerinden, muhtarlarından ve yerel halktan, eski ve yeni meclis üyelerinden, parti üyelerinden gelen talepleri değerlendirdiğini belirterek “Başta ailem, dostlarım, parti büyüklerim, milletvekillerim ve il başkanım ile yaptığım görüşmeler neticesinde Mudanya Belediye Başkanlığı için aday adayı olma kararı aldım.” dedi.

 

Çok sayıda partilinin, Esnaf Oda Başkanlarının ve Meclis Üyelerinin katılımı ile İlçe Başkanlığı’na başvurusunu yapan Aktuğ, kendisine başvuru esnasında eşlik eden herkese teşekkür ettiğini belirtti ve “Tabanın istediği ve genelde başlayan değişimin yerelde de olacağını düşünüyor ve umuda umut katmak için, çok sevdiğim Mudanya'da değişimi, gelişimi ilke edinen, kendi ile barışık kenti ile barışık bir anlayış ile yola çıkıyorum.” diye konuştu.

 

İlerleyen günlerde detaylı bir basın açıklaması yapacak olan Aktuğ, projelerini, hedeflerini ve yönetim anlayışını basın mensupları ve Mudanyalı hemşehrileri ile paylaşacak.

 

 


ERDAL AKTUĞ KİMDİR?

 

16.03.1971 de İzmir Tire’de doğdu. İlkokulu İzmir Tire ve Balıkesir Kepsut İlçesi İsaalan Köyünde, ortaokulu Babası H.Hüseyin AKTUĞ’un Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü görevi nedeni ile Bursa’nın Harmancık ilçesinde tamamladı. Lise öğrenimini 09.06.1989 Bursa Erkek Lisesi’nde yatılı olarak tamamlayan Erdal AKTUĞ 1993-1994 Öğretim Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.

Askerliğini 1995 yılında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı Çukurca Taburunda Takdir Belgesi alarak Teğmen olarak tamamlamıştır.

2 yıl Bursa’da taahhüt alanında iş yapan bir firmada Elektrik Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında AKTUĞ Mühendislik adı altında kendi firmasını kurdu. AKTUĞ Mühendislikle akıllı binalar ve AKILLI KENT konularında başta olmak üzere birçok büyük ve özel projeye imza attı.

2007 yılında sektördeki gelişmeleri ve gelecek yıllarda vizyonun, gelişimin Yenilenebilir Enerji, RES, HES ve GES alanlarında olacağını öngörerek yine gelişmekte olan bu alanlarda faaliyet gösteren Y.G.Trafo Montaj Test Bakım Mühendislik  San. ve Tic.Ltd.Şti firmasını kurdu.

Yenilenebilir Enerji alanındaki gelişmeyi ve Türkiye’nin bu ekonomik dar boğazdan çıkışının yenilenebilir ve Güneş’te olduğunu görmüş, 18.02.2016 yılında AKTUG GES Enerji Elk. Üretim AŞ.’ni kurmuştur. Halen GÜNEŞ enerjisi ile enerji üretimi için çalışmalarını sürdürmektedir.
 
1995 yılından bu yana Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinde birçok komisyon ve Yönetim Kurullarında görev yaptıktan sonra 2006 yılında Şube yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiş olan Erdal AKTUĞ 4 yıl TMMOB EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Türkiye’nin ve mesleğin menfaatleri doğrultusunda Yenilenebilir Enerji başta olmak üzere Enerji ve Elektrik ile ilgili birçok kanun ve yönetmeliğin çıkması çalışmalarında bulunmuştur.

Aynı zamanda 21.Dönem TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği   görevinde bulunmuş kent ve ülke sorunları hakkında etkin çalışmalar yürütmüştür.

ÇEK (Çağdaş Eğitim Kooperatifi) ortağı / üyesi ve YK Bşk. Yrd. olarak da Kent ve ülkemiz yararına bir eğitim gönüllüsü olarak eğitim, öğretim çalışmalarına katkı koymaya devam etmektedir. Bursa’da Çoban ateşinin yakıldığı ÇEK(İ)MECE, Kırsal kesimde özellikle dağ Köylerimizde okuyamayan Kız çocuklarımızın okutulabilmesi için başlatılan “KIRÇİÇEKLERİMİZ Okusun” projesi içerisinde halen sosyal sorumluluk anlamında çalışmalarına devam etmekte hedef 1000 Kırçiçeği sloganı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Köy Enstitülerinde olduğu gibi Geleceğin aydınlık Türkiye’sine Çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirmenin yolunda ÇEK’teki çalışmalarına devam etmektedir.      

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Bursa Şb. Üyesi olan Erdal AKTUĞ ADD Bursa Şubesi Disiplin Kurulu Bşk. Yrd. yapmıştır.  

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) çatısı altında birçok proje ve çalışmaya imza atmış olan Erdal AKTUĞ;

1997 yılından bu yana Parti içindeki tüm çalışmalara, 2002  yılından itibaren Nilüfer ilçesindeki parti içi çalışmalar ve 2010 yılında Nilüfer İlçe Seçim Koordinasyon kurulunda Nilüferin 4. kez kazanılmasında, 2014 yılında Mudanya’daki seçim çalışmalarında  25 yıldan bu yana AKP zihniyeti ile yönetilen Mudanya’da CHP’nin bayrağının dikilmesinde, 2015 yılı Genel Seçimlerinde  BURSA İl Seçim Danışma Kurulu üyesi olarak Bursa’da CHP’nin oyunun artırılmasında, Nisan 2017‘de  Meclisin Tasfiyesine, Tek adam rejimine, Teslim alınmış Yargıya,  Parti Devletine ve TERÖRE HAYIR  Demek için referandum çalışmalarında CHP İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Emeği ve katkısı ile birçok meslek odası, sivil toplum örgütü ve derneklerde Kent ve ülke için yapmış olduğu çalışmalarına partisinde de 2014-2019 yılları arasında MUDANYA Belediye Meclis Üyesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve CHP Grup sözcülüğü görevlerinde bulunmuştur.

2013-2017 BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Üyeliği görevini ve BTSO Bursa Enerji Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini başarı ile yürütmüştür.

Ailesi, Mesleği, Kenti ve Ülkesine katkı sağlayacak çalışmalar yapmak için birçok Oda, Dernek, Sivil toplum kuruluşuna üye olan ve faaliyetlerine devam eden Erdal AKTUĞ evli üç çocuk babasıdır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19