ERDAL AKTUĞ: MUDANYA İÇİN PROJELERİM HAZIR

Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Elektrik Mühendisi Erdal Aktuğ Mudanya İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısı ile Aday Adaylığını açıkladı.

Siyaset 10.12.2023 11:21:00 0
ERDAL AKTUĞ: MUDANYA İÇİN  PROJELERİM HAZIR

Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Elektrik Mühendisi Erdal Aktuğ Mudanya İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısı ile Aday Adaylığını açıkladı. 


Toplantıya başlamadan önce “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım istedim.” diyen Aktuğ, salonda bulunan konuklara Marmarabirlik tarafından üretilen zeytinli çikolata ikramında bulundu.
Partilileri ve basın mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan Aktuğ, ilk olarak Tirilye’de yaşanan sel felaketine değinerek öncelikle zarar gören esnafa ve Tirilye halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aktuğ, ardından “Bu felaketten birkaç gün sonra Mudanya merkezli yaşanan deprem için başta Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Belediye personelimiz olmak üzere, tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunarım.” dedi. Aday adaylığını neden geç açıkladığını ifade anlatan Aktuğ, bunun nedenini “Hepinizin bildiği gibi aday adaylık başvurumu biraz geç yaptım. Bunun nedeni ise Mudanya esnafı, sivil toplum örgütleri, odalar, geçmiş dönem ilçe başkanlarım, parti büyüklerim, kent dinamikleri, sendika ve sanayici dostlarımdan Belediye başkan aday adayı olmam yönünde gelen büyük bir talep ve baskıdır. Başta ailem ve parti büyüklerim ve kanaat önderleri olmak üzere milletvekillerim ile ve son olarak da İl Başkanım ile yaptığım görüşmeler sonucunda Aday olmaya karar verdim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyerek, kendime ve kentime yeni bir ufuk açmak için buradayım.” şeklinde açıkladı.

“TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEYEBİLİRİZ”

Parti örgütüne seslenen Aktuğ, “İlçe Başkanımızın ve örgütümüzün değerli üyelerinin burada olduğunu görüyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.  Bundan sonra da hep birlikte olacağız. Ben yönetim anlayışı olarak parti örgütünü değil Mudanya’nın çehresini değiştiren bir başkan olacağım. Hep birlikte Mudanyamız için çalışacağız.” dedi ve İlçe Başkanı Furkan Atalay’a öneride bulunarak “Demokratik ve adil bir seçim süreci işlemesi adına tüm aday adaylarımız ile birlikte bir tanıtım toplantısı düzenleyebiliriz. Böylece hem örgütümüz hem de Mudanyalılar, aday adaylarımızı yakından tanıyıp projelerini görme şansına sahip olurlar.” diye konuştu.

“KENT SAVUNMASINDA AKTİF ROL ALDIM”
Uzun yıllardır kent mücadelesinin ön saflarında yer alan Aktuğ çalışmalarını “Siyaset hayatım boyunca partimin çeşitli kademelerinde görev yaptığım kadar, kent ve kamu yararına çalışan odalar ve STK’larda da yöneticilik ve başkanlık yaptım. DOSAB Termik Santrali, Mustafakemalpaşa İnatlar, Yenişehir Marzing, Keles Davutlar, Cargill, Atatürk Stadyumu, Karaağız biyokütle tesisi gibi birçok kent savunmasında aktif rol aldım. 2014-2019 yılları arasında Mudanya ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevim sırasında da kent ve kamu yararına kararlar alınmasında katkım oldu.  Bunların yanı sıra Bursa ve Mudanya için önemli olan Mudanya Ketendere RORO Projesinin iptal edilmesi, Balat Nilüfer Hatun köprüsünün yapılması, Taş Mektebin başlatılması, BUSKİ arıtma tesisleri gibi projelerde görev aldım ve verdiğim önergelerle katkıda bulundum.” şeklinde özetledi.

“KENTİ KOLTUKTAN DEĞİL SOKAKTAN YÖNETEN BİR BAŞKAN OLACAĞIM”
“Kendime değil, kentime daha fazla nasıl katkı koyabilirim diye düşündüğümde, bunu yapabileceğim en iyi zeminin yerel yönetimler olduğunu görüyorum.” diyen Aktuğ yönetim anlayışının belediye hizmetleri ve faaliyetlerini halk, Odalar, STK’lar, Dernekler ve Üniversiteler ile iş birliği içinde planlayacağını belirterek “Kenti koltuktan değil sokaktan yöneten bir Başkan olmak istiyorum. Asgari belediyecilik hizmetini gerçekleştiren değil Mudanya’yı yarınlara taşıyan bir yönetim anlayışını yürüteceğiz. Her zaman söylediğim gibi “Kendi ile barışık, kenti ile barışık bir başkan” olmak en büyük hedefim. Bu barışık olma durumu tüm devlet kurumları için de geçerli olacaktır.” dedi.

“MUDANYALILAR BENİM GÖLGE MECLİSİM OLACAK”
Mudanya’yı Avrupa standartlarında bir kente dönüştürme hayalini vurgulayan Aktuğ, öncelikle halkın kentsel sorunlarını çözmek, ardından toplumsal barış, katılımcılık, eşitlik, liyakat temelli bir yönetim anlayışıyla Mudanya’da değişimi başlatarak yaşam standardı yüksek bir kent yaratmayı amaçladığını ifade etti. Mudanya’yı Mudanyalılarla birlikte yöneteceğinin altını çizen Erdal Aktuğ, “Çalışma arkadaşlarım Mudanyalılar olacak. 
Projeleri, yatırımları birlikte planlayacağız.  Muhtarlarımız ile ayda bir toplantı düzenleyecek, onlarla sürekli ve etkin iletişim kuracağız. Mahalle komiteleri oluşturarak kent sorunlarına birlikte çözüm arayacağız. Mudanyalılar benim “Gölge Meclisim” olacak.” dedi.

“PROJELERİM HAZIR, MUDANYA BURSA’NIN TÜRKİYE’YE AÇILAN YÜZÜ OLACAK”

Kentsel sorunlarını aşmış, yaşam kalitesinin üst düzeyde olduğu bir Mudanya’yı hedefleyen Aktuğ, projelerinin ilk sırasında depremde zarar gören belediye binası olduğunu belirterek diğer projelerini şu şekilde sıraladı:

•  Mudanya Dernekler Yerleşkesi
•  Yeşil Binalar/Yeşil Ruhsat
•  Mudanya Atatürk Meydanı
• Enerji Kooperatifi / Yenilenebilir Enerji
• Müzeler (Kapanca Su Altı-Trilye Zeytin-Myrleia Arkeoloji Müzeleri)
•  Balık Hali
•  Yat Limanı Projesi
• Sörf ve Yelken Sporları Canlandırma Projesi
•  Olgun Genç Evi
•  Kent Konseyi /İnovasyon Binası
•  Gösteri Sanatları Merkezi/Mudanya Sanat Galerisi
•  Mudanya Soğuk Hava Deposu
•  Organik Pazar
•  Eşkel Çadır Alanı/Kamp Karavan Tesisi
•  Mahalle Ortak Yaşam Alanları
•  Sosyal Sahil (Bisiklet yolları/Akıl oyunları alanları/çocuk oyun alanları)
•  Açık Hava Sinemaları / Açık Hava Konser Alanı
•  Mudanya-Güzelyalı Nostaljik Treni
•  Mudanya Kart ile Ulaşım düzenlenmesi
• Mudanya Çevre Yolu Projesi

“TRAFİK VE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Aktuğ, Mudanya’nın kronik sorunu olan trafik yoğunluğuna ilişkin çözüm önerilerinin başında Mudanya Ulaşım Master Planı’nın yapılması olduğunu söyleyerek, projelerini gerçekleştirirken Mudanya halkına yönelik anketle halkın da çözüm önerilerinin ve görüşlerinin alınacağını belirtti. Alternatif yol güzergahı planlanmasının şart olduğunu ifade eden Aktuğ, alternatif ulaşım araçları, ana arter parklanma yasağı, ücretsiz otoparklar yapılması ve kent merkezindeki sosyal yaşam alanlarının merkez dışına kaydırılması ile trafik ve otopark sorunun büyük oranda çözüme kavuşacağını söyledi.


“BELEDİYE BİNASINDA GÖRDÜĞÜMÜZ KORKULU RÜYAYI TEKRAR GÖRMEYELİM!”
CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, Mudanya’nın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini ve projelerini “Deprem bir doğa olayı, deprem bir gerçek. Bunlar kaçınılmaz ama geldiğimiz noktada bugün ya da yarın ya da başka bir gün yine bu gerçekle yüzleşeceğiz. Bunun için acilen Mudanya Afet Eylem Planı’nı, üniversite, akademik odalar ve dernekler ile birlikte hazırlamamız gerekiyor. Belediye binasında gördüğümüz korkulu rüyayı tekrar görmemek için Mudanya’daki risk altındaki yapıların belirlenmesi gerekiyor.” cümlesi ile tamamladı. Kendi ile ve kenti ile barışık bir yönetim anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Aktuğ, “Mudanya’yı geleceğe taşımak için, değişim için, fark yaratmak için, kaynakları doğru kullanmak için, hizmet için, örgütle barışık, esnafla barışık, çiftçi ile barışık, işveren ile barışık, işçi ile barışık, gençler ile barışık, emekliler ile barışık, kendi ile barışık, kenti ile barışık bir yönetim için aday adayıyım.” dedi.

“RAHAT OLUN MUDANYA BİZDE” 
“İlçe örgütümüz ile, Kadın Kollarımız ile, Gençlik Kollarımız ile, derneklerimiz, esnaflarımız ve Mudanya halkımız ile beraber çalışacağız, rahat olun Mudanya bizde” diyen Erdal Aktuğ, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Bozbey, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Mansur Yavaş ve büyük CHP ailemiz ile birlikte 2028 seçimlerine rahat ve emin adımlarla yürüyeceğiz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/MUDANYA


Anahtar Kelimeler: ERDAL AKTUĞ: MUDANYA PROJELERİM HAZIR
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19