Erdoğan:``21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacak``

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra çok daha fazla adım atma ilerleme imkanımız olacak. Hiç endişeniz olmasın 21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacaktır."

Siyaset 23.06.2013 21:19:51 0
Erdoğan:``21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacak``

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra çok daha fazla adım atma ilerleme imkanımız olacak. Hiç endişeniz olmasın 21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacaktır."dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sokaktaki gençlerin, eylemcilerin oyunu görmelerini, evlerine dönmelerini, Türkiye`ye daha fazla zarar vermekten, Türkiye düşmanları adına taşeronluk yapmaktan artık vazgeçmelerini istiyorum" dedi.

Alevi vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "Özellikle Türkiye`de bir mezhep gerilimi oluşturmak Alevi-Sünni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara karşı herkesin azami uyanık olmasını istiyorum. Dikkat edin hem CHP Genel Başkanı hem de onun hemşehrisi olan milletvekili, sabah akşam bir mezhep gerilimi çıkarmak için çok tehlikeli provokasyonlar yapıyorlar. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin" diye konuştu.

Erdoğan, partisince Erzurum`da düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingi`nde, kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı olmadığını, Türkiye`nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyledi. 

Avrupa Parlamentosu`nun Türkiye`ye yönelik eleştirilerilerine "Önce siz Yunanistan`a, İngiltere`ye, Fransaya`ya, Almanya`ya bakın, oralarda polis ne yapıyor görün" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Onları görerek bize böyle saldırmanızı kusura bakmayın biz yemeyiz" şeklinde konuştu. 

Ankara`da Türk bayrağının yakıldığını, CHP`nin bunu seyrettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: 

"CHP milletvekilleri benim polisime ana avrat küfretti. Kayıtları var elimizde. Bir grup yine CHP milletvekili utanmadan, terbiyesizce oradaki gençlere para dağıtıyor. Ne kadar bağırırsanız size o kadar daha fazla para vereceğiz anlamında. Bunlar bu. Yine terbiyesizce, dadaşların bu meydanı parayla doldurduğunu söylüyor. Kim söylüyor, CHP`li milletvekili. Sen AK Parti`nin burada yaptığı mitingleri izlersen o zaman buranın nasıl dolduğunu zaten görürsün. Bunlar, şecaat arz ederken sirkatini söyleyenlerden. Çünkü Erzurum`da CHP`ye su yok, bunu biliyorlar. Bundan sonra da olmayacak. Buradan sesleniyorum, Reyhanlı`da 53 kardeşimizi şehit eden caniler, bunların rehberleri, mihmandarları çıktı. Kardeşlerim, peki dünya 53 vatandaşımız orada şehit edilirken sesini çıkardı mı, Avrupa Parlamentosu sesini çıkardı mı? Hiçbir yerden ses duydunuz mu?  Bu genel müdür sesini çıkardı mı, çıkarmadı? Çünkü bu işin içinde olan mihmandarların, bunlarla ilişkilerini kısa bir zaman sonra açıklayacağız. Şimdi kalkımış Türkiye`yi Almanya`ya, Hollanda`ya şikayet ediyor. Eğer bir meselen varsa gel şikayetini millete yap, bak millet burada, Erzurum, dadaşlar burada. Eğer söyleleceğin bir şey varsa, bunu Almanya`ya, Hollanda`ya, Suriye`ye, İsrail`e değil, millete söyle ama bunlar bunu yapamaz."

"CHP göstericilerin arkasına sığınıyor"

Başbakan Erdoğan, CHP`nin tarihi boyunca hiçbir zaman tek başına iktidar olamadığını, sadece koalisyon hükümetlerinde "yama" olduğunu belirterek, "Sandıktan çıkamıyorlar, onun için bu yollarla çıkmayı deniyorlar" dedi.

CHP`nin şu anda göstericilerin arkasına sığınarak, saklanarak oradan varlık göstermeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, "CHP`lilerin işi eylemcileri kışkırtmak, eylemcilerin önüne geçip yakıp, yıkmalarına imkan hazırlamak. Ankara`da caddede gençlerin önüne bağdaş kurup oturmuşlar, niye TOMA`lar gelmesin diye. Dokunulmazlıkları var ya, ondan orada oturuyorlar. Sana yakışan, kamu düzenini bozmak değil. Orada oturabilirsin, o hakaret ettiğin polis, senin milletvekilliğine nezaket gösterir ama bu millet seçim zamanında gereken payı verecektir" diye konuştu.

"CHP terör örgütleriyle kol kola"

Başbakan Erdoğan, CHP`nin son olaylarda, "terör örgütleriyle el ele, kol kola fotoğraf çektirdiğini, Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldığını, terör örgütlerinin paçavralarına sahip çıktığını, polise ağır hakaretlerde bulunduğunu, polise şiddet uygulayanların sırtını sıvazladığını, terör örgütlerinin paçavralarıyla Türk bayrağını yan yana salladığını" söyledi. 

Erzurum bugün nasıl tek yürekse Türkiye`de de 76 milyonun tek yürek olduğunu kaydeden Erdoğan, "76 milyon günlerdir bu barbarlığı, yağmacılığı, şiddeti, ibretle izledi. 76 milyon bu çirkin manzaraları çok ciddi rahatsızlık içinde izledi" değerlendirmesinde bulundu.

Gezi Parkı eylemiyle başlayan olarlar nedeniyle Türkiye`nin kaybettiğini vurgulayan Erdoğan, ülkenin ekonomi, turizm alanında, uluslararası gücünde kayba uğradığını anlattı. Türkiye kaybederken başkalarının kazandığına dikkati çeken Erdoğan, "Faiz lobisi, bazı uluslararası sermaye çevreleri, Türkiye`nin rakipleri kazandı" diye konuştu. 

Erdoğan, aynı oyunların Brezilya`da da oynandığını, gençleri kullanarak, farklı bahaneler altında Brezilya`ya da zarar verilmek istendiğini kaydetti. 

"Tencere tavadan artık vazgeçmelisiniz"

Milletin Gezi Parkı odaklı gelişmelerin arkasındaki oyunu gördüğünü aktaran Başbakan Erdoğan, milletin bu oyunu bozduğunu dile getirdi. Erodğan, "Ancak sokaktaki gençlerin, eylemcilerin de bu oyun görmelerini, evlerine dönmelerini, Türkiye`ye daha fazla zarar vermekten, Türkiye düşmanları adına taşeronluk yapmaktan artık vazgeçmelerini istiyorum. Mustafa Kemal`in askerleriyiz diye sokağa çıkanlar farkına varmadan faiz lobilerinin ücretsiz, gönüllü askerliğini yapıyorlar. Bunun artık son bulmasını, tekrarlanmamasını bekliyoruz. Sokakta şiddetin, polise karşı saldırıların, hukuksuzluğun, ahlaksızca hareketlerin artık son bulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tencere tava çalmanın da gürültü, çevre kirliliği olduğunu, bu kirlilikten artık vazgeçilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, görüntü, gürültü kirlliliğinin de çevrecilik olduğunu kaydetti.

"Türkiye`de Alevi-Sunni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara karşı herkesin azami uyanık olmasını istiyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dikkat edin, hem CHP Genel Başkanı hem de onun hemşehrisi bir milletvekili sabah akşam bir mezhep gerilimi çıkarmak için çok tehlikeli provakasyon yapıyorlar. Alevi kardeşlerim, lütfen bu oyuna gelmesin. Buradan Erzurum`dan ülkemdeki tüm Alevilere sesleniyorum: Alevi kardeşlerim, Dersim katlimamında iktidar hangi partiydi? CHP idi. CHP`nin iktidar olduğu bir dönemde, böyle bir katliam gerçekleşti. Bugüne kadar CHP, bu katliamdan dolayı özür diledi mi? Ama Tayyip Erdoğan bir Başbakan olarak özür diledi. Benimle alakası yok, olmamasına rağmen o dönemde bu yapıldığı için özür diledim. Özür diledik de ne oldu, yine aynı terane devam ediyor. Ama Kılıçdaroğlu çıkıp da kendi partisinin içinde birbirleriyle dalaştılar, ama özür dileyemedi. Bunu Alevi kardeşlerimin bilmesini istiyorum. Bu oyunu bozmanız lazım, bu oyuna gelmemiz lazım. Bazı ülkelerin CHP`yi, Türkiye`deki bazı medya kuruluşlarını kullanarak burada bir gerilim çıkarma girişimlerini lütfen herkes görsün ve bunlara aldanmasın. Bu ülkede 76 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün artık bitme noktasına geldiğini, Akil İnsanlar Heyeti`nin çarşamba günü final çalışmasını yapacağını anlattı. Akil insanların neler gördüklerini kendilerinden dinleyeceğini belirten Erdoğan, aylardır kötü haber alınmadığını, aylardır, şehit, saldırı haberlerinin, son helikopter olayı dışında gelmediğini anımsattı.

"Başınızı öne eğecek hiçbir girişim içinde olmayız"

Cudi dağının eteklerinde piknik yapıldığına işaret eden Erdoğan, bu kardeşliğin hep birlikte yaşatılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Sizin başınınızı öne eğecek hiçbir girişimin içinde olmayız. Şu Allahu Ekber dağlarındaki şehitlerimizin ruhunu incitecek bir adım atmayız. Ne yapıyorsak şehitlerimizden aldığımız ilhamla, sizlerden aldığımız yetkiyle, sizin gösterdiğiniz istikamette yapıyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin, iddia edildiği gibi "boyun eğme, müzakare, pazarlık" olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bir demokrasi mücadelesidir ve bu demokrasi mücadelesini verirken çözüm sürecinde milli iradeye saygının ne olduğunu göstermek istiyoruz. Çözüm süreci şiddetin sona ermesi, sorunların şiddetsiz ortamda, insanca konuşulması, insanca çözülmesi sürecidir. Türkiye`de hem demokrasinin hem ekonomik büyümenin önünde tek engel kalmıştı, o da terördü. Şimdi biz o terörü Allah`ın izniyle artık Türkiye`nin gündeminden çıkarıyoruz. Demokrasinin  ve ekonomik büyümenin önündeki çok büyük bin engeli kaldırıyor, Türkiye`nin ayağına takılmış bir prangayı, terör prangasını söküp atıyoruz. Bundan sonra çok daha fazla demokratik reform yapma imkanımız olacak. Bundan sonra çok daha fazla adım atma ilerleme imkanımız olacak. Hiç endişeniz olmasın 21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacaktır."

Biz durmayacağız yola devam edeceğiz

Erdoğan, İstasyon Meydanı`nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde yaptığı konuşmada, Taksim Meydanı`nda gerçekleştirilen duran adam eylemlerini hatırlatarak, "Mart 2014 değil mi? Durmak yok, yola devam. Taksim Meydanı`nda birileri duruyormuş, onlar varsın dursunlar. Ama bize durmak haram. Biz durmayacağız yola devam edeceğiz. Onlar zaten hep durdular" diye konuştu. 

Miting alanında vatandaşlar tarafından hazırlanmış olan bir pankartı işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şimdi bak Erzurumlu kardeşlerim şurada bir karne koymuşlar, Duran Adam Karnesi. O karneyi belki okuyamayanlarınız vardır. Bu nasıl bir karne. Öğrencinin adı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenci velisi CHP, okul adı millet mektebi, karne tarihi 23 Haziran, sınıf 3. sınıf. Şimdi dersleri sayıyor, çevre sıfır, provokatörlük 10, muhalefet sıfır, milli iradeye saygı sıfır, halka hizmet sıfır, yürüyen merdiven ve seçim sandığını bulma kabiliyeti sıfır. Tek kelimeyle nefis. Devam etmediği günler özürsüz olarak çarpı işareti. Müebbet muhalefet, millet ona mahkum etti. Müebbet muhalefete mahkum etti. Sayın veli öğrencimizin her şeyi ortada hizmet ve çalışma maalesef genlerinde yok. Sonuç, doğrudan kaldı. Kardeşlerim, evet ben biliyorum görüşümüz aktır bizim, duruşumuz diktir bizim, ayrımımız yoktur bizim, duacımız çoktur bizim, yardımcımız haktır bizim. Evet Afyonkarahisar`dan yola çıkarken ne demiştik biz, şu tablo onu söylüyor, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, işte Türkiye."

Bayrak kampanyasının belli bir süre devam etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, belli bir süre evlerin camlarına ve balkonlarına bayrak asma çağrısı yaptı. Erdoğan, "Ama bizim bayrağımızın üzerinde herhangi bir işaret olmayacak. Bizim bayrağımız şehidimizin kanının rengi, hilal ve yıldız. Bunun dışında bayrağımızın üzerinde herhangi bir logo, işaret olmayacak. Bayrak Yasası`nın amil hükmü de budur. Sadece şu alandaki bayraklar. Ama `üç hilali de açarız` derseniz o da Osmanlı`nındır, onunla da gurur duyarız" diye konuştu. 

Konuşmasının ardından tüm vatandaşların Berat Kandili`ni de tebrik eden Erdoğan, vatandaşlarla "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısını söyledi.

Mitingden notlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın organizasyonuyla "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitingine gelişinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

"Erzurum seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla platforma çıkan Başbakan Erdoğan, vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile selamladı.

Yaklaşık bir saat süren Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını, meydanı dolduran vatandaşların yanı sıra çok sayıda kişi de evlerinin balkonundan dinledi. 

Erdoğan’ın konuşması sık sık “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” ve “Erzurum Seninle Gurur Duyuyor” sloganlarıyla kesildi.

Erdoğan, Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinirken, vatandaşlar, "Çapulcular Nerede Dadaşlar Burada", "Polise Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Türk Bayrağı ve AK Parti bayraklarıyla donatılan miting alanında, Mustafa Kemal Atatürk ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Salih Kapusuz, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bazı milletvekilleri de katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ERZURUM



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04