Erdoğan:``Fitneye, fesada fırsat vermeyeceğiz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Fitneye, fesada asla fırsat vermeyeceğiz. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz" dedi.

Siyaset 6.12.2013 21:34:36 0
Erdoğan:``Fitneye, fesada fırsat vermeyeceğiz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Fitneye, fesada asla fırsat vermeyeceğiz. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Lüleburgaz Kongre Meydanı`nda düzenlenen toplu açılış töreninde, yüksek öğrenimde geçmişte 45 lira burs verildiğini anımsatarak, "Biz geldik, bursu, krediyi 280 liraya çıkardık, şu anda. 200 lira da beslenme yardımı, 480 lira. Şu anda 1 milyon 250 bini aşkın öğrenci devletten burs veya kredi alıyor. Bunlar niye bunu veremiyordu? Biz veriyoruz. Çünkü onlar hortumcularla beraber çalışıyorlardı, hortumcularla" ifadesini kullandı.

Kırklareli`de şimdi üniversite bulunduğunu belirten Erdoğan, "Biz getirdik. Türkiye`de 76 üniversite vardı biz geldiğimizde, bazı illerde. Biz bunu 175`e çıkardık. Şimdi 81 vilayetin 81`inde de üniversite var. Bu vesileyle adeta gençliğin göçünü engelledik" diye konuştu.

Geçmişteki sağlık hizmetlerine de değinen Erdoğan, "Ne hastaneydi onlar? Sağlam girersin, hasta çıkarsın. Koğuş, koğuş. Tuvalet, banyo bulamazsın. Öyle mi? Hijyen diye bir mantık, anlayış var mıydı? Yoktu. Doktor ilaç verir, ilacın tamamını alamazsın. Ama şimdi istediğin hastaneye gitme şansın var ve ilaçlarının tamamını, eczanelere git, her eczaneden alabilirsin. Bu noktadayız" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiklerinde, Türkiye`de 26 havalimanı ve havaalanı bulunduğunu, şimdi ise bu rakamın 52`ye ulaştığını vurgulayan Erdoğan, "Benim vatandaşım artık uçaklarla gitmeyi kendisi için normal addeder hale geldi. Neredeyse otobüs fiyatına uçak fiyatları var şimdi. Biz geldiğimizde sadece Türk Hava Yolları vardı. Şimdi artık özel sektörün de uçak firmaları var. Orada da bir rekabet başladı. Enerjide aynı. Bütün bunların hepsi büyüyen Türkiye`nin, yeni Türkiye`nin ayak sesleridir" diye konuştu.

"Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik"

Bu ayın 16`sında bir müjde daha vereceklerini dile getiren Erdoğan, "Geçmişte başlayan, on yıllarca bitirilemeyen yatırımları ele aldık ve onları bitirdik, bitiriyoruz. On yıllar boyunca nice partiler geldi, geçti. Bu bölgenin, buradaki illerimizin ilçelerinin oylarını aldılar ama hizmet vermediler. Ama biz hizmetin peşindeyiz" dedi.

Geçmişte, İstanbul`dan Çanakkale`ye yaptığı araba yolculuklarına atıfta bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii o yolların hali bir rezaletti. Bir gidiş, bir geliş. Bazı yerlerde tek. Tehlike üstüne tehlike. Ama şimdi duble yollarla birlikte Gelibolu`ya kadar git. Öbür taraftan Kapıkule`ye git. Otoyol zaten aynen devam ediyor. Şimdi yeni bir bağlantı. Nedir o? Üçüncü köprü geliyor şimdi. Üçüncü köprü ile beraber artık tırlar ikinci köprü hattına giremeyecek. Hepsi üçüncü köprü hattından girecek. Dolayısıyla daha sağlıklı, riski daha az karayolu seyahatini yapacağız. İnşallah 2015`te Yavuz Sultan Selim Köprüsü`nü de açacağız. Marmaray`ı açtık ya, Marmaray`ın biraz daha güneyinde, orada da bir tüp geçit yapıyoruz şu anda. Yapılıyor. Oradan da otomobiller geçecek. Ne zaman açıyoruz? 2015`te onu da açıyoruz. Biz buyuz. Çalışıyoruz. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu."

"Türkiye güzelleşiyor"

Eğitim konusuna da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Kardeşlerim, çocuklarımıza taktılar. Taktılar, meslek liselerinin orta kısımlarını kapattılar. Başörtüsüyle uğraştılar. Yavrularımızı okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar. Ne oldu? Şimdi üniversitelere giriyor mu? Giriyor. Bir sıkıntı var mı? Yok. Başı açık da benim kızım, başı örtülü de benim kızım. Hepsi el ele, omuz omuza. Devlet dairelerinde aynı şekilde gayet güzel, yan yana çalışıyorlar. Ne oldu? Türkiye parçalandı mı, bölündü mü? Nerede ayrımcılık? Ne oldu? Olan onlara oldu. Normalleşiyor Türkiye, normalleşiyor. Türkiye güzelleşiyor. Birbirine saygı artıyor. Saygısızlıkta başarı olmaz, saygıda başarı olur. Türkiye şimdi bunu yakalıyor.

Onun için dört, dört, dört, 444. Bununla beraber zorunlu eğitimi biz getirdik. Niye onlar getiremedi? Katsayıyı kaldırdık. Bütün meslek lisesi mensupları istediği okula gitme şansını yakaladı. Çalışan, imtihanda başarılı olan, istediği yere gider mi? Gider. Eyvallah."

Eliyle Rabia işareti yapan ve Rabia`ya selam gönderdiğini ifade eden Erdoğan, "Rabia`da şehit olan sembol isim, Esma kızımızı rahmetle anıyorum. 17 yaşındaydı o. 17 yaşındaki kızı biliyorsunuz, orada şehit ettiler" dedi.

Erdoğan, "İnşallah el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Fitneye, fesada asla fırsat vermeyeceğiz. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz. Tamam. Şimdi dört ay ben sizden gayret istiyorum. `Durmak yok, yola devam` diyorum" ifadesini kullandı.

Toplu açılış töreninden notlar

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, eşi Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden bakan ve milletvekilleri ile yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. 

Erdoğan, açılışı yaparken Kırklareli Belediye Başkan adayı Selahattin Minsolmaz`ı da yanına çağırdı. Erdoğan, vatandaşların tezahüratları üzerine, "İnşallah çalışıyoruz. Müjdeyi vereceğiz sizlere, yeter ki siz hazır olun. Sandıkta mühür sizde. `Yeter söz milletindir` dedik ama buna bir ilave yaptık. Karar da milletindir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan`la platformdan inerek vatandaşları selamladı ve satranç takımı dağıttı.

Törene, Başbakan Erdoğan`ın kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve milletvekilleri katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-LÜLEBURGAZ



23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00