Habercilik literatürüne yeni bir deyim kazandıran Spor Yorumcusu Erman Toroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çağrılarak ifadesi alındı.
Erman Toroğlu, 8 Şubat 2026 tarihinde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çağrılarak ifadesi alındı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla Toroğlu hakkında re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan Erman Toroğlu, televizyon programındaki iddialarının kişisel araştırmaya ya da kesin bilgilere dayanmadığını belirtti. Toroğlu’nun, “söz konusu bilgileri güvenilir kaynaklardan almadım, sadece duyduklarımı aktardım” yönündeki savunması, soruşturma dosyasına yansıdı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermesinin ardından Basın Mensuplarının sorularını yanıtlayan Erman Toroğlu, Bana bir şey sormayın soracaklarınızı Galatasaray Kulübü Başkanı ve Federasyon Başkanı'na sorun diyerek, Adliyeden ayrıldı.
Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından , tutuklama talebi olmaksızın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen dosyada, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve soruşturmanın şeffaf şekilde yürütülmesi adına resmi açıklama yapıldı. Savcılık, yaptığı basın açıklaması ile; 'Erman Toroğlu ifade işlemleri tamamlanmasından sonra adli kontrol talebi ile Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir ‘’denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
16735,01%0,09
43,61% 0,07
51,95% -0,03
7054,25% -0,89
11665,04% 0,00