EŞ BAŞKANLAR 8 MART ETKİNLİĞİNE KATILDI

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ve Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Saraçoğlu Mahallesi?nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Mardin 3.03.2016 16:58:15 0
EŞ BAŞKANLAR 8 MART ETKİNLİĞİNE KATILDI

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ve  Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Saraçoğlu Mahallesi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

KJA Mardin bileşenleri öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla merkez Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, çok sayıda kadının yanı sıra KJA bileşenlerinin yanı sıra Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Artuklu Belediye kadın çalışanları ile Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay katıldı. “Bi rihê Zîlan, Bêrîtan û Sêvê 8’ê Adarê pîroz be” pankartının asıldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, kadın bedeni üzerinden yıpratılmaya çalışıldıklarını söyledi. Kadın mücadelesinin teşhir zihniyeti ile hiçbir zaman yıpratılamayacağının altını çizen Akay, “Onların o teşhir ettikleri bedenler bizim mücadelemizi bitirmez. O bedenler bizim onurumuzdur. Aksine mücadelemizi yükseltir. Yaşatılanlar asla bizi yıldırmamalı. Kadınlar olarak her zaman alanları doldurmalıyız” dedi.

HDP İl Eşbaşkanı Aysel Erol ise, yaşanan çatışmalara ve katliamlara dikkat çekerek, yaşanan savaşı ancak kadınların durdurabileceğini aktardı.

Etkinlikte konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan ise, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bir direniş günü olarak kutlandığını ifade ederek, “8 Mart sistemin kadına yönelik tüm eşitsizlik dayatmalarına karşı çıkışın günüdür. Kadınlar için 8 Mart’lar her zaman eşit, özgür, adil bir yaşamın yaratılabilmesi için direniş sözlerinin yinelendiği günler olmuştur. Bu direniş gününün tarih sahnesine çıkışı tıpkı diğer bütün direniş günlerinde olduğu gibi katliamlarla olmuştur. Yaşanan bütün kadın kırımları, eşitsizlikler kendisini kadının fiziksel gücüne dayandırmaktadır. Erkek egemenlikçi sistem kadının fiziğinden zekasına her şeyini değerlendirme konusu yapmış, kadına dair olan tüm değerlerin içini boşaltarak kendisine ait kılmıştır. Bu anlamda kendisine dair değerleri yitirmekle karşı karşıya kalan kadın gerçekliği tekrardan yitirdiklerini kazanmak için büyük bir mücadele içerisine girmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, Kızıltepe Ş. Ali Temel Kültür Merkezi Koma Jinên Erbane ekibinin müzik dinletisi ile son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56