EŞ BAŞKANLAR KIZILTEPE İLÇESİNDE MEVLİT`E KATILDI

Mardin?in Kızıltepe İlçesi?nde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Ünal ve Oremar?da yaşamanı kaybeden HPG?li Hamza Karatay (Armanç Qoser) için Kızıltepe ilçesinde verilen mevlite katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkı

Mardin 6.11.2015 09:43:09 0
EŞ BAŞKANLAR KIZILTEPE İLÇESİNDE MEVLİT`E KATILDI

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Ünal ve Oremar’da yaşamanı kaybeden HPG’li Hamza Karatay (Armanç Qoser) için Kızıltepe ilçesinde verilen mevlite katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkına yönelik yapılan saldırılar olduğunu iddia ederek, hükümetin bu saldırılarla Kürt halkının sesini kısmaya çalıştıklarını söyledi.  

Mardin'in Kızıltepe İlçesi’nde 18 Ekim gecesi Ankara katliamını protestosu sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Ünal için Kızıltepe Koçhisar Mahallesi Zehra Zuhak Esen Halk Evi’nde mevlit verilirken Yüksekova Oremar bölgesinde de çıkan çatışma sonrasında yaşamını yitiren HPG’li Hamza Karatay (Armanç Qoser) içinde Kayapınar (Tahtok) mahallesinde mevlit verildi. Aileler ve MEYADER tarafından verilen mevlide HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP PM Üyesi Nazım Kök, DBP, HDP Mardin il, Kızıltepe ilçe örgütleri, Barış Anneleri, KJA, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol Akay, DBP’li Kızıltepe, Nusaybin ve Derik Belediyesi eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mevlitte açılış konuşmasını yapan MEYADER Mardin Şubesi Eş Başkanı Abdullatif Tabar ve DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan’dan sonra söz alan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Yıllardır Kürt halkı üzerinde devam eden büyük zulüm hala sürmektedir. Şuanda bile büyük saldırılarla karşı karşıyayız. Aslında hükümetin amacı bu saldırılarla Kürt halkının birliğini ve sesini kısmaktır. Çünkü onlarda biliyorlar ki Kürt halkı bugün özgür bir yaşam için kendi mücadelelerine daha güçlü bir şekilde tutulmuşlardır. Kürt halkını tanımak ve aynı zaman da halkların özgür bir yaşama ulaşmasını istemeyen hükümet bugün ciddi saldırılar gerçekleştirmektedir. Ama hiçbir zaman kendi mücadelesinden taviz vermeyen Kürt halkı, onurlu duruşları ile onlara en iyi cevabı vermektedir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından HPG’li Karatay’ın annesi Adle Karatay Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’e yanaşarak oğlunun cenazesini alamadığını tek isteğinin oğlunun cenazesini almak olduğunu belirtti.

Mevlit, ailelere başsağlığı dileklerinde bulunulup Ünal ve Karatay için dualar okunduktan sonra son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00