Eş Başkan Demir, Midyat İlçesinde Çocuk Atölyesi Oyunlarına Katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Midyat ilçesinde düzenlenen çocuk atölyesi oyunlarına katılarak çocukların eğlencesine ortak oldu.

Mardin 7.08.2024 12:55:00 0
Eş Başkan Demir, Midyat İlçesinde Çocuk Atölyesi Oyunlarına Katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Midyat ilçesinde düzenlenen çocuk atölyesi oyunlarına katılarak çocukların eğlencesine ortak oldu.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile kültürel ve sanatsal projeler, çocuk atölyeleri, müzikal çalışmalar gerçekleştiren "Gerok Ma Ekibi" iş birliğinde Midyat İlçesi Barıştepe Mahallesinde çocuk atölyesi etkinliği düzenledi. 

Eş Başkan Devrim Demir, Daire Başkanları, vatandaşları ile çocukların katıldığı çocuk atölyesi etkinliğinde Gerok Ma Ekibi, Mahallede müzik aletlerini çalarak etkinliğin yapılacağı alanda çocukları topladı. Daha sonra etkinlik alanına büyük beyaz bir bez serilerek Gerok Ma Ekibi’nin verdiği boyalarla, boyama çalışması yapıldı. Eş Başkan Demir’in katılım sağladığı boyama çalışmasında çocuklar gönüllerince beyaz bezi boyayarak eğlendi. Boyama sırasında Eş Başkan Demir, çocuklarla bir süre sohbet ederek eğlencelerine ortak oldu. Ekip daha sonra çocuklara kısa bir müzik aletlerinin eğitimini verdi. Eğitimi alan çocuklar etkinlik alanında toplanarak müzik aletlerini çalarak Kürtçe müzik seslendirdi.

Eğlence ve coşkunun bir arada yaşandığı atölye etkinliğinde, çocuklar ile Gerok Ma ekibi tarafından çember oluşturularak Kürtçe şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

Mahalle sakinleri, çocukları güldüren, güzel vakit geçirmelerini sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Gerok Ma Ekibi’ne teşekkür etti.

Atölye etkinliği sonunda bir konuşma yapan Eş Başkan Demir, çocukları ve vatandaşları selamlayarak, "Merhaba güzel çocuklar, bugün çok güzeldiniz ayrıca çok güzel bir performans sergilediniz." dedi.

Bu tür etkinlikler için defalarca gelmek istediklerini aktaran Eş Başkan Demir, "Eğer siz de isterseniz bir proje olarak bir okul açmak istiyoruz.  Böylece bazılarınız müzisyen, bazılarınız ressam, bazılarınız ses sanatçısı vb. olursunuz." diye belirtti.

Anne ve babalara da seslenen Eş Başkan Demir, şunları söyledi: "Ayrıca büyükler, yani bu çocukların anne ve babaları için de bir şey söylemek istiyorum. Bu çocukların kendi kültürü, kendi dili ve kimliği ile büyümesi için omuzlarımızda büyük yük ve büyük sorumluluklar taşıyoruz. Zor bir yük olduğu kadar, kutsal bir yük, kutsal bir sorumluluktur. Kendi kimliğimize, kendi dil ve sanatımıza dikkat ederek, ona sahip çıkmak için hep birlikte hareket ederek değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek hazırlamak için biz hazırız. Birlikte el ele vererek çocuklarımız için bir alan oluşturmamız lazım. Biz hep birlikte çocuklarımız için daha aydınlık, daha güzel yarınlar kurabileceğimize inanıyoruz."

Ma Muzik Center'in çektiği sıkıntı ve yaptığı çalışmalardan bahseden Eş Başkan Demir, çocuk atölye etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

 

 

 


34.8° / 22.4°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12