ESDER;`ARTIK HİZMET DÖNEMİ BAŞLAMALI`

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının milletimiz için hayırlı olmasını dileyerek, seçim maratonunun ardından siyasi parti yöneticilerinin tartışma ortamından çıkıp hizmet yarışına girmeleri ger

5.04.2019 11:33:42 0
ESDER;`ARTIK HİZMET DÖNEMİ BAŞLAMALI`

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının milletimiz için hayırlı olmasını dileyerek, seçim maratonunun ardından siyasi parti yöneticilerinin tartışma ortamından çıkıp hizmet yarışına girmeleri gerektiğini belirtti.

 

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün siyasi partiler ve adaylar seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Halkımız, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyledi. Seçim sonuçlarına göre, millet iradesini ortaya koymuştur. Türkiye güçlü demokrasisini bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

         

          Yeni belediye yönetimlerinde esnaf ve sanatkarın ihtiyaçlarına da cevap verilmesini isteyen ÇELİKUS, esnafın iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alırken yasal kuralların dışında başka taleplerle karşılaşmamalarını belirtti. AVM ve zincir marketler açılması yolunda izinler veren yerel yönetimlerin alın teri ile evine ekmek götürmek isteyen esnaf ve sanatkârları dikkate almaları gerektiğini söyleyen ÇELİKUS;" Perakende yasası yeniden düzenlenmelidir. Esnaf ve sanatkarların referans kaynağı olan Ahilik kültürünün yaşatılması için gerekli desteklerin verilmesi, topluma katalizer görevi gören sevgi, barış ve kardeşliği mayalayan esnaflarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine önem verilmelidir. Esnaf ve sanatkarımızı sivil manada temsil eden STK'lara destek verilmelidir." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30