Tarih: 10.06.2018 12:18

ESDER`DEN BAYRAM ŞEKERİ UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

ESDER Genel Merkez Şekerciler ve Pastacılar Komisyonu Başkanı Vedat Dikgitmez, Ramazann Bayramı öncesi şekerlemeli ürünlerde yapılan hilelere karşı vatandaşları uyardı.

 

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Merkez Şekerciler ve Pastacılar Komisyonu Başkanı Vedat Dikgitmez, Ramazan Bayramı öncesi şekerlemeli ürünlerde yapılan hilelere karşı vatandaşları uyardı. Dikgitmez, şekerlemeler, lokumlar, draje ve badem şekerleri yapımında maliyetin düşük tutulması için çeşitli hilelere başvurulduğunu belirtti. 



Vedat Dikgitmez yaptığı açıklamada, Maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanıldığını, bunun da maliyetleri düşürdüğü için ucuz ve kalitesiz ürünlerin satışa sunulmasına neden olduğunu ifade etti. Şeker ve lokum alırken bu tür ucuz ve kalitesiz ürünlere rağbet edilmemesini isteyen Dikgitmez, şeker ve lokum yapımında glikoz ve fruktozun belirli oranlarda kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Dikgitmez, bu oranın aşılması durumunda insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, lokum imalatında nişasta oranının fazla olduğuna ve rutubet oranının da yüksek tutulduğuna işaret etti.

 

 

LOKUM ALIRKEN DİKKAT- 



Böylece lokumların içerisinde rutubet oranı fazla olduğu için hem ağırlığın arttığını hem de sağlığa zararlı hale geldiğini belirten Dikgitmez, lokum alırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle özetledi: 

"Taze lokumun rengi parlak ve canlı olmalıdır, bayat lokumun ise mat ve solgun bir görüntüsü vardır, elastiki bir yapıda olması gerekmektedir. " 

-BADEM ŞEKERİ UYARISI- 

Ramazan Bayram'ında tüketimi artan badem şekeri konusunda da vatandaşları uyaran Dikgitmez, badem şekerinde de şeker ve nişasta oranın fazla miktarda kullanılarak maliyetin düşürüldüğünü ve kalitesiz bademlerin kullanıldığını belirtti. Dikgitmez, "Bademlerin maliyetlerini düşürmek için kalın kaplama yapılıyor. Bunlar işin hilesi. Kaliteli badem şekerinin dış kaplaması incedir ve bademi de iyi kavrulmuş ve tazedir" uyarısında bulundu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —