ESDER GENEL BAŞKANI ÇELİKUŞ`TAN 28 ŞUBAT TEPKİSİ

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, 28 Şubat sürecinin Türkiye tarihi açısından gerek ekonomik, gerekse toplumsal bağlamda kara bir leke olduğunu, o dönem Türkiye`yi ileriye taşıyacak birçok vatan evladının büyük bir imtihandan geçt

28.02.2018 11:50:49 0
ESDER GENEL BAŞKANI ÇELİKUŞ`TAN 28 ŞUBAT TEPKİSİ

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, 28 Şubat sürecinin Türkiye tarihi açısından gerek ekonomik, gerekse toplumsal bağlamda kara bir leke olduğunu, o dönem Türkiye'yi ileriye taşıyacak birçok vatan evladının büyük bir imtihandan geçtiğini dile getirdi. Yapılan haksız uygulama ve yaptırımların ''insan hak ve özgürlüğüne yönelik  bir ihlal'' olduğunu sözlerine ekledi. 28 Şubat'la ilgili yazılı açıklama yapan ÇELİKUS, 28 Şubat sürecinde Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine girdiğini, bankaların soyulduğunu ve yağmalandığını kaydetti. 28 Şubat'ta binlerce insanın ekmeğiyle oynandığını ifade eden ÇELİKUS,bu sürecin ülkemizde bir kamplaşma oluşturduğunu söyledi.


        ÇELİKUS, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "O dönem Erbakan Hoca çağları aşan düşünce yapısıyla, örneğin Suriye'nin şu anki durumu yaklaşık 30 yıl önceden görmüştü. Ayrıca Refah Yol iktidarının getirdiği refahlık ikliminde günümüzde halen  varlığı devam eden  ''D8'' projesi dünya müslümanlarını bir araya getirmiş, sosyal ve en önemlisi siyasi birliği sağlama yolunda önemli adımlar atmıştır. Erbakan Hoca'nın fikir dünyası ve eşsiz devlet adamlığı dünya konjonktürü ve gidişatını  çok önceden görmüş iç ve dış siyasete çeşitli uyarılarda bulunmuştur.

 

Refah Yol Hükümeti döneminde rantiyeden kesilen paralar işçiye, çiftçiye, memura, Bağkurluya yüzde 100'lük ve üzeri zamlar olarak aktarılmıştır. Bu dönem Cumhuriyet tarihinin en bolluk ve bereketli dönemi olarak yaşanmıştır. Sosyal kesimlerin bu refah döneminden aldıkları pay da esnafımıza yansımış ve esnafımız o dönemde altın çağını yaşamıştır. 28 Şubat'ta Refah Yol iktidarının düşürülmesiyle sosyal kesimlerin refahının ve mutluluğunun önü kesilmiş diğer yönüyle de içi boşaltılan 22 bankayla milletimizin alın teri olan 50 milyar dolar yağmalanmıştır. Bu rakamın, sürecin piyasaya etkileriyle birlikte 300 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca gerek bilim ve sanat alanında kısa ve uzun vadede Türkiye'yi ileriye taşıyacak vatan evlatlarının yolu kapatılarak büyük bir ihanete imza atılmıştır.

 

28 Şubat'ı çok iyi tahlil etmeliyiz

 

ÇELİKUS: Türkiye tarihi açısından gerek plan ve projeleri gerekse öngörüleri ile çağları aşan bir perspektife sahip olan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocanın ilerici telkinleri ve düşünce yapısı sadece Türkiye için değil diğer müslüman ülkeler için de bir yol haritası olmalıdır. Müslüman ülkeler yaşadıkları buhrandan, milli ve manevi değerler ışığında teknoloji ve bilimsel gelişmeleri takip ederek kurtulacaklardır. Ayrıca 28 şubat gibi, milli varoluş mücadelesinin verildiği elzem bir süreç çok iyi tahlil edilerek, genç nesillere ders niteliğinde aktarılmalıdır. Bir daha 28 Şubat'ı yaşamamak için kardeşliğimizin, ülke sevgisinin, kültür ve geleneğimizin yılmaz bekçileri olmalıyız'' dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07