ESDER GENEL BAŞKANI ÇELİKUŞ`TAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS ?Meslek lisesi öğrencilerinin üretim yapıp para kazanmaları uygulamasını destekliyoruz?

9.02.2017 10:02:26 0
ESDER GENEL BAŞKANI ÇELİKUŞ`TAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS “Meslek lisesi öğrencilerinin üretim yapıp para kazanmaları uygulamasını destekliyoruz”

 

 

Meslek liselerinde öğrencilerin üretim yapıp satmalarının önünü açacak yeni uygulamayla öğrenciler ayda 1000 TL kazanacak. Yarıyıl tatilinde ve yazın çalışan öğrenciler de gelirlerini artıracak. Uygulamaya destek veren ve ahiliğin temellerine bu şekilde günümüze yansıması gerektiğini belirten ÇELİKUS; maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda kalan öğrencilerin bu uygulama ile okulalrından geri kalmadan çalışacaklarını ve nitelikli elemanlar olarak yetişeceklerini belirtti.

 

 

YARIYIL TATİLİNDE İŞ

 

ESDER Genel Başkanı, öğrencilerin hafta içi günlerde 3 saat, cumartesi ise en fazla 8 saat çalışmalarına yarıyıl ve yaz tatillerinin de eklenmesiyle öğrencilerin çalışırken aynı zamanda staj mahiyetinde eğitim aldıklarını belirtti.

 

Öğrencilere ürettiğini satma imk?nı verilen özel meslek liseleri ise biyomedikal, elektrikelektronik, endüstriyel otomasyon, gıda, hayvan yetiştiriciliği, kimya, makine, matbaa, metal, mobilya, motorlu araçlar, tarım, tekstil, tesisat ve yenilenebilir enerji, bilişim, gemi yapımı, inşaat, kuyumculuk, metalurji, plastik, raylı sistemler, seramik cam, tarım ve uçak bakım alanlarında üretim gerçekleştirecekler.

"Sektörlerden gelen taleplerle, kamunun ihtiyaçlarını harmanlayarak ihtiyaç olan alan ve dalların belirlenmesi ile üretilen malların satışından elde edilecek gelirin eğitim, öğretim ve yönetim hizmetlerinde kullanılması uygulamanın olumlu sonuçlarındandır.” diyen Mahmut ÇELİKUS bu uygulamanın öğrencilere, ailelerine ve ülkemize olumlu katkılarının kısa sürede görüleceğini belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00