ESDER;? HAK ARAMA MÜCADELESİNDE MEMURLARIN YANLARINDAYIZ.?

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, hükümetle sendikalar arasında devam eden toplu görüşmelerde, memura hak ettiği zam oranının verilmediğini söyledi.

15.08.2017 10:55:40 0
ESDER;? HAK ARAMA MÜCADELESİNDE  MEMURLARIN YANLARINDAYIZ.?

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, hükümetle sendikalar arasında devam eden toplu görüşmelerde, memura hak ettiği zam oranının verilmediğini söyledi.

Hükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu görüşmelerde memura destek veren ESDER Başkanı ÇELİKUS, yoksulluk sınırının altında maaş alan memurların zam taleplerinde tamamen haklı olduklarını belirtti. Memur maaşlarının yüzde 40’ının ev kirasına gittiğine dikkat çeken ÇELİKUS, "Memurlarımızın maaşının yarısı ev kirasına gidiyor. Yapılan araştırmalara göre memurlar her ay bankalara 250 TL ile bin TL arasında kredi taksiti ödüyor. Hal böyle olunca eğitim, giyim ve gıda masraflarıyla birlikte memurda geçinecek para kalmıyor." dedi.

 

ÇELİKUS;” ESNAFIN ASLİ GELİR KAYNAĞI MEMUR,İŞÇİ,EMEKLİ ve ÇİFTÇİLERDİR.”

 

Mahmut Çelikus, "Esnaf ve sanatkârlarımızın gelirlerinin başında memur, işçi, emekli ve çiftçi bulunuyor. Bu dört kesim sıkıntı içinde olursa biz esnaf ve sanatkârlar olarak etkileniyoruz. Bu kesimlerin gelirlerinin artması direkt olarak esnafı ilgilendiriyor. Üç gelir grubundaki kesimlerin esnaflardan alışverişi yok denecek kadar azdır. Hükümetimizden talebimiz devam eden toplu görüşmelerde sendikaların önerilerini dikkate alması ve memurlara hak ettiği zam oranını vermesidir." şeklinde konuştu.

 

 

ESDER;” YEŞİLÇAM FİLMLERİNDEKİ ESNAF TİPLEMELERİNDE OLDUĞU GİBİ MEMURU MAHALLE GİRİŞLERİNDE BEKLEMEYECEK.”

 

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS,” ESDER, tıpkı Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi memuru aybaşlarında sokak girişinde beklemeyecek, hak arama mücadelelerinde memura her türlü desteği vermeye devam edecektir.”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00