ESDER, TRAFİK SİGORTASINDA: ÖNCE İNSAN SONRA MAL.

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS:? Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek?in arabadan çok aslında şoförün sigortalanması lazım. Şoförün sigortalanması sadece arabanın değil ikisinin birleşimi ifadesini destekliyoruz? dedi.

19.02.2017 09:30:48 0
ESDER, TRAFİK SİGORTASINDA: ÖNCE İNSAN SONRA MAL.

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS:”  Başbakan Yardımcısı  Sayın Mehmet Şimşek’in arabadan çok aslında şoförün sigortalanması lazım. Şoförün sigortalanması sadece arabanın değil ikisinin birleşimi ifadesini destekliyoruz” dedi.

 

ÇELİKUS” Böyle bir sistem Türkiye de uygulanmaya başladığı zaman şirket üzerine kayıtlı araçları kullanan sürücüler ne kadar kazaya karışırsa karışsın sigorta, araca yönelik yapılacağından, sigorta şirketleri sağlıklı fiyatlandırma yapamıyor. Hasar tutarı ve hasar sıklığı sürücüde değil, aracın üzerinde gözüküyor. Dolayısıyla sigortacılar aracın trafik primini artırıyor, sürücüye bir yaptırım uygulanmıyor. Ya da aynı aracı birkaç kişi kullanıyorsa, araç sahibi kusursuz bile olsa diğer kullananların neden olduğu hasarlar nedeniyle hem trafik primi yükseliyor hem de sigorta şirketi kimin hasarlı kimin hasarsız sürücü olduğunu bilemediğinden düzgün fiyatlama yapamıyor.

 

Bu konu hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki; ABD, İngiltere, Hollanda’da da uygulanan modele göre; trafik sigortası kişi temelli sigortaya dönüştürülecek. Sigortanın teminatları, kapsamı değişmeyecek ancak bugüne kadar araca yönelik yapılan poliçe, sürücüye özel düzenleneceği sonuçları elde ettik. İngiltere örneği de açık bir şekilde belirtiyor ki; sistem tamamen şoför odaklı, sürücü sigortalanıyor. Bu muhtemelen kaza sayısını ve zarar miktarını azaltır, dolayısıyla primleri aşağı çeker.”  dedi.

 

ÇELİKUS:” Bu teklif bizim medeniyet kodlarımıza da çok uygun. Bizim medeniyetimizde önce insan sonra mal değerlidir. Bu öneriyi sonuna kadar destekliyor ve bu konu hakkında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimiz” sözleri ile belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER  AJANSI-ANKARA

 


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00