ESKİ BAŞKAN AYANOĞLUNDAN DEMİRTAŞ`A JET YANIT

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ` ın 12 Ocak 2016 Basın Toplantısında Belediye Başkanlığı yaptığı Dönemi gerçek dışı itham ve beyanlarla hedef aldığı gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı.

Mardin 12.01.2016 20:42:16 0
ESKİ BAŞKAN AYANOĞLUNDAN DEMİRTAŞ`A JET YANIT

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,HDP  Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ' ın 12 Ocak 2016 Basın Toplantısında  Belediye Başkanlığı yaptığı  Dönemi gerçek dışı itham ve beyanlarla hedef aldığı gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı.

Eski Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Sayın Selahattin DEMİRTAŞ' 12 Ocak 2016 Basın Toplantısında Şahsımı ve Belediye Başkanlığı yaptığım Dönemi gerçek dışı itham ve beyanlarla hedef aldığı için bu Açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

1) Belediye Koltuğunun Haczini o dönemde belediye de 20-25 yıllık alacağı olan belediye işçileri haczi yapmışlardı. Benim il dışında olduğum bir anda ve mesai saati bitimine doğru haciz yapmışlardır. AYNI GÜN Yaptığımız itirazlar sonucu, AYNI GÜN HACZİ KALDIRDIK VE EŞYALARIMIZI GERİ ALDIK. Ayrıca haczi yapan ilgili icra müdürünü de "Hukuksuz haciz yapmaktan dolayı " şikayet ettik. Savcılık Bu icra görevlisi hakkında işlem başlattı. HACZİN AYNI GÜN KALDIRILDIĞINA DAİR KARARLAR Büyükşehir belediyesinde mevcuttur.

Kaldı ki bu işçi alacaklarından dolayı biz 2013 Haziran ayında 33 Milyon TL yi işçi borcu olarak ödedik ve toplamda 350' ye yakın personele ödeme yaptık. Daha öncede 7 Milyon TL para ödenmişti ve toplamda 41 Milyon' a yakın işçi ödemesi yaptık. Bu konuda bir devrim yaptığımızı herkes biliyor. Sayın Demirtaş HARİÇTEN GAZEL OKUMASIN.

BU ÖDEME'Yİ BÜTÜN MARDİN HALKI BİLMEKTE VE TAKDİR ETMEKTEDİR.

2) Mardin Büyükşehir Belediyesine Eski Mardin İl Belediyesi olarak 
(Büyükşehir Bld’si 'ne 153 Personel devir etmişiz. ) 
(Artuklu Bld’si de 65 Personel ) 
Bu kayıtlar Mardin Valiliği Devir,Tasfiye Komisyonunda vardır. Dolayısyla personle noktasında da çok az personel bırakmışız ve norm kadroya ilk ulaşan bizim dönemdir. SAYIŞTAY VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜLKİYE KAYITLARINDA DA BU MEVCUTTUR.

3)2009-2014 Mardin İl Eski Belediyesinin Ödediği Toplam Borç;
Vergi Borcu:30.000.000,00 TL (30 yıl vergi borcu ödenmemişti/Ödendi)
25 Yıl Biriken İşçi Alacağı :41.000.000,00 TL (33 Milyon Kredi diğeri belediye öz kaynağı ile ödendi)
İller Bankası % 40 Kesintiler:28.000.000,00 TL (5 Yıllık Kesinti eski borçlara mahsuben yapıldı)
Piyasa Borcu : 8.000.000,00 TL (Geçmiş yıllardan biriken piyasa borcu vardı/Ödendi)
TEDAŞ’A yapılan ödemeler : 4.866.068,00 TL (TEDAŞ’a Nakit ve Encümen kararı ile ETV Mahsubu) 
Toplam : 111.866.068,00TL

BU KAYITLAR SAYMANLIKTA DA MEVCUTTUR.

Her yıl bizi denetleyen Saymanlık; 2010,2011,2012,2013 ve 2014 yılının ilk ayları ile ilgili denetimlerinde de mevcut olup bununla ilgili bir sıkıntımız yoktur.

4)Sayın Demirtaş konuşmasında UNESCO' DAN ve Birleşmiş Milletlerden Yüz Milyonlarca para geldiğini ifade de etmektedir.
İlk önce Sayın Demirtaş'a BM ve UNESCO'nun ne iş yaptıklarını bir anlatsın. Buralardan para gelmediğini de anlatsın.
ESKİ MARDİN BELEDİYESİ'NE UNESCO' dan veya BM'den para gelmiş değildir.
1. Cad. Tadilatı için AB Hibe Fonundan yapılan proje mukabili Gümrük Bakanlığı ve Mardin Valiliğinin ortaklığı ile para gelmiş ve bu parayı da Valilik ve Bakanlık ihale ile yaptıkları iş karşılığında harcamışlardır. Projede Mardin Belediyesi de ortaktı. Ama Eski Mardin Belediyesi kasasına hiç bir şekilde para girmiş değildir. Hesap kitap Büyükşehir belediyesindedir bakabilirler.

SAYIN DEMİRTAŞ BU KONUDA ŞAHSIMA İFTİRA ATMAKTA VE KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTMEKTEDİR. Bununla ilgili yargı hakkımı da saklı tutuğumu ifade ediyorum.

Daha öncede (7 Haziran Seçimleri) Sayın Demirtaş yine aynı karalama ve algı operasyonlarına devam etmişti. Yine BM ve UNESCO' dan gelen paralardan bahsetmiş ve Facebook hesabımdan bunu yalanlamıştım. Ayırca alt yapıyı kendi belediyelerinin bittirdiğini ifade etmiştir. Gerçeklikle yakından uzaktan alakası olmayan konular ile Malesef aynı karalama ve algı operasyonuna devam etmektedir.

5) Sayın Türk ilk seçildiği zaman Belediye’nin borcunun 1 Katrilyon olduğunu söyledi. Daha sonra 580 Milyon olduğunu belirtti. Aynı şeyleri Februniye Akyol’da tekrarladı. Ama Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada bunun 380 Milyon olduğu şeklindedir. Bu arkadaşlar ALGI OPERASYONU YAPMA NOKTASINDA MAHİRDİR. İddia ettikleri hep yalan ve gerçek dışı beyanlardır. 

6) 2009 Yerel seçimlerinde seçildiği Mardin Belediye Başkanlığı görevinde; 

Mardin Oto-Gar’ının Projelendirilmesi ve Yapımı, Mezbaha Projelendirilmesi ve Yapımı,  35 Yıla hitap eden Katı Atık Çöp İstasyonu Proje ve Yapımı,

Hayvan Barınağı Proje ve Yapımı, 30 Bin M2’lik Belediye Garajı Projelendirilmesi ve Yapımı, Mardin SİT Alanı Alt Yapısı Projelendirilmesi ve Yapımı ( İçme Suyu, Kanalizasyon, Tedaş, Telefon hatlarının yenilenmesi ve yer altına alınması), SİT Alanı AB Programı Kapsamında 1. Caddenin Cephe Sağlıklaştırılmasının Projelendirilmesi ve Yapımı, Mardin Kalesinin Sağlamlaştırılma Çalışmalarının Projelendirilmesi ve Yapımı, 25 Yıllık biriken 41 Trilyon İşçi ücretlerinin ödenmesi,30 Yıllık 30 Trilyon Vergi Borcunun Ödenmesi, Mardin Tarihi Dönüşüm Projesi Kapsamında ören yerlerde 160 Beton binanın yıkımı ve diğer binalar için TOKİ ‘ye 1423 Konuttun yaptırılması, Yeni İtfaiye Binası Yapımı, Yeni Park Bahçe Müdürlüğü Binasının Yapımı, Taziye evi ve Sosyal Kültürel Evlerin Açılışları,

Yeni bir Evlendirme Dairesinin Yapılması,12 Adet Büyük Park Yapımı,  Akıllı Kent Sisteminin kurulması, Gecekondu Mahallelerinin alt yapı işlerinin bitirilmesi, 4 Büyük Gecekondu Mahallesinin Kentsel Dönüşüm Proje Çalışmalarının Başlatılması gibi önemli projelere imza attık.

KALDI Kİ HER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇLU DOĞMUŞTUR. İşte Ş.Urfa Belediyesi 900 Milyon TL borç ile doğmuş ve buna rağmen iş yapmaktadır. 

SAYIŞTAY KAYITLARI MEVCUTTUR. ESKİ MARDİN BELEDİYESİNİN ÖDEMİŞ OLDUĞU BORÇ KAYITLARDADIR. HİÇ KİMSE BİZE İFTİRA VE KARALAMADA BULUNMASIN. KENDİ YETENEKSİZLİKLERİNİ, BECERİKSİZLİKLERİNİ VE HENDEKTEN DOLAYI SIKILMIŞLIKLARINI BAŞKASINA İFTİRA ATARAK KAPATMASIN.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av. Mehmet Beşir AYANOĞLU 
Mardin Eski Belediye Başkanı''Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69