ESKİ BAKAN GÜLER`DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler,Ak Parti Mardin il Binasında yaptığı Basın açıklamasında,Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 10.10.2014 09:13:35 0
ESKİ BAKAN GÜLER`DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler Ak Parti Mardin İl Başkanlığı`nda ulusal ve yerel basına, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Eski Bakan Güler,Açıklamalarında herkesi itidale davet etti.
Ak Parti Mardin il binasında Basına açıklamalarda bulunan Muammer Güler, IŞİD tarafından Suriye`nin Kobani bölgesine gerçekleştirilen saldırılar sonucu, Bölgede  ve Mardin genelinde de 3 gündür devam eden şiddet olaylarının hayatı olumsuz yönde etkilediğini ve olayların herkese ve bölgeye  zarar verecek boyutlara ulaştığını açıkladı.
Yaşanan bu vahim olayların hiçbir soruna çözüm getirmediği gibi hiç kimseye de fayda sağlamadığını belirten Güler,. olayların bir an önce sona ermesini beklediklerini açıkladı.
IŞİD`in küresel bir oyunun parçası olduğunu belirten Güler,asıl hedefin çözüm sürecini baltalamak olduğunu ifade etti.
Son 2 yıldır bu bölgedeki huzur ve güven ortamının insanımıza neler kazandırdığını çok iyi biliyoruz diyen Güler, Bölgede meydana gelen şiddet olaylarında halkın can ve mal güvenliğine birçok yerde zarar verildiğini görüyoruz ve zarar gören insanların herkesi etkilediğini belirtti.
Bugünden itibaren inşallah daha sağlıklı bir ortama geçilecektir.IŞİD`in Kobani`de başarılı olamayacağına inandığını belirten Güler, devletin bütün kurumları ile bu olayların önlenmesi için her türlü gayreti gösterdiğini ve şiddet olaylarının önüne geçmek için sorumluluk sahibi herkesi göreve davet ettiğini belirtti.
Ak Parti Mardin Milletvekili Güler,özellikle gençlerimizi bu olayların içine çekmek isteyen provakatörler var ve bunlar çoğunlukla da yabancı uyrukludur.
Demokratik tepkilerin devam etmesi konusunda bizimde hiçbir itirazımız yoktur. Ancak bu tepkiler demokratik sınırlar içinde kalmak durumundadır.
Onların duyarlılığı bizimde duyarlılığımızdır. Aynı konuyu bizde onlar gibi düşünüyoruz.
Ayrıca şiddet olaylarının Mardin`in imajını zedelediğini ,Mardin`e büyük zararlar vermekte olduğunu belirten Güler tekrar itidal çağrısını yineleyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00