ESKİ BAKANLARDAN OĞUZHAN ASİLTÜRK ANKARA'DA VEFAT ETTİ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Eski Bakanlardan Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında Ankara'da tedavi görmekte olduğu Ankara Şehir Hastanesinde vefat etti.

Ankara 1.10.2021 11:49:00 0
ESKİ BAKANLARDAN OĞUZHAN ASİLTÜRK ANKARA

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı  Eski Bakanlardan Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında Ankara'da tedavi görmekte olduğu Ankara Şehir Hastanesinde vefat etti. 

 

Eylül ayında Covid-19 kaynaklı zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı sonrası İstanbul'da rahatsızlanan ve uçak ile Ankara'ya getirilerek Ankara Şehir Hastanesinde tedavisine başlanan  Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı,Eski İçişleri  ve Sanayi Bakanlarından 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk,tedavi edilmekte olduğu Ankara Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.

 

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

 

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Oğuzhan Asiltürk (25 Mayıs 1935) Türk siyasetçidir. Eski T.C. İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve aynı zamanda Mevcut Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı'dır. Gelen son dakika haberiyle Asiltürk, 1 Ekim'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmiştir.

İlk ve ortaokulu, liseyi Malatya'da okudu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22