Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2009`da İstanbul Küçükçekmece`de lise öğrencisi Serap Eser`in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteyli atan kişinin MİT elemanı olduğunu açıkladı.
Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin, Bugün gazetesinden Seda Şimşek`e konuştu. Şahin, Milli İstihbarat Teşkilatı`nın (MİT), KCK`nın oluşumunda ve işleyişinde bulunduğunu ileri sürdü.
KCK soruşturmalarının yapıldığı süreçte MİT`ten KCK içinde bulunan elemanlarının isimlerini, adli zabıta ve adli makamların bilmesi gerektiği için istediğini söyleyen Şahin, "Bu yönde bir iletişim, irtibat kurulamadı, kurulmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından aslında olumsuz bir tepki verilmedi, `Bilelim, bilinsin, onları elemine edelim` denildi ama buna rağmen süreç kendiliğinden devam etti. Gelinen noktada, bir şekliyle, Milli İstihbarat adına görev yapan kişilerin KCK içerisinde olduğunu gördük. Dağda, kırsalda eylem militanı olarak çok duymadım ama şehirde, molotofkokteyli atmak dâhil eylem yapan bazı militanların Milli İstihbarat ile değişik şekillerde bağlantılı kişiler olduğunu duydum, biliyorum" diye konuştu.
Gaziantep, Şanlıurfa ve başka illerde KCK`ya yönelik yapılan operasyonlarda onlarca MİT elemanının da yakalandığını belirten İdris Naim Şahin, şunları anlattı:
"Başbakanımız da çok üzerinde durmuştu, Serap kızımız. İstanbul’da benim dönemimde değil, 2010’da gerçekleşen bir olaydı. Küçükçekmece’de otobüse molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotofkokteyli atarak, otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar. "
Şahin bu kişilerin "istihbarat elemanı" oldukları için korunmadıklarını ve yargılandıklarını belirtti.
Şahin, röportajında bir iddiayı daha dile getirdi. Şahin, Öcalan`ın kendisiyle ilgili "Faşist bakan görevden aldırılmıştır" şeklinde bir ifade kullandığını ifade ederek, görevden alınmasının bu şekilde olduğunu anlattı.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55