ESKİ MARDİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP SARI GÖREVİNDEN ALINDI
Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı görevinden alındı. Sarı’nın Mardin’de kayyım görevi yaparken zimmetine para geçirdiği öne sürülüyordu.
Cumhuriyet Gaztesinde yer alan haber göre
Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığına çekildi. Sarı, hakkında Mardin Kültür Daire Başkanlığında kayyım görevi yaparken, zimmetine para geçirdiği iddiası ile gündeme gelmişti.
Vali Mustafa Yaman’ın HDP’li Ahmet Türk ve Figen Altundağ’ın yerine kayyım olarak atandığında Yakup Sarı’da Mardin İl Milli Eğitim Müdürü görevini yaparken, Mardin Kültür Daire Başkanı’nın yerine kayyım olarak atanmıştı.
Mardin Kültür Daire Başkanı’nın yerine kayyım atanıp başkanlık görevine getirilen Yakup Sarı, Nihat Hatipoğlu’nu Mardin’e getirerek konferans düzenledi.Sarı bu konferans için Hatipoğlu’na 60 bin lira öderken, bütçeden ise Hatipoğlu’na ödenmiş gibi göstererek, 400 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilmişti.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’nın dün görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon biriminde görevlendirilmesinin bu dava ile ilgili olduğu ileri sürüldü.
Yakup Sarı, görevden alındığını şu ifadelerle duyurdu:
"Değerli mesai arkadaşım öğretmenim Aralık 2019 tarihi itibarıyla başladığım görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum.Göreve başladığım günden bugüne kadar kutlu bir gaye uğruna, haftanın her gününü ve her saatini emanete sahip çıkmış olmanın heyecanı ile hepinizi Allah'a emanet ediyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Hoşça kalın. "
KAYYIM VALİSİ YAMAN’A DA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım dönemindeki usulsüzlük ve yolsuzluklara ilişkin Mülkiye müfettişlerinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamda eski kayyım Mustafa Yaman hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Hakkında fezleke hazırlanan kayyım Yaman’a, milyonlarca lira parayı yandaşlara dağıttığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla suçlamalar yöneltildi. Dosyasının bir örneği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen Yaman’a ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yargılama izni vermesi bekleniyor.
HER İKİSİ DE ÇORUMLU
Mardin Valisi görevini yürütürken Mardin Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mustafa Yaman ile Yakup Sarı Çorum Osmancık İlçesi nüfusuna kayıtlılar.
KAYNAK;CUMHURİYET GAZETESİ
-
1
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
2
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
3
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
4
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
5
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
6
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
7
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
8
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
9
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
10
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
11
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,24% 0,00
-
GRAM ALTIN
6452,56% 3,31
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



