Eskişehir Endüstri Fuarı 9-12 Haziran 2021'da 22 Ülkeden 193 Firmayı Ağırlayacak

Eskişehir Endüstri Fuarı 9-12 Haziran 2021'da 22 Ülkeden 193 Firmayı Ağırlayacak.Geleceğin teknolojilerine dair her şey, Eskişehir Endüstri Fuarı’nda!

Eskişehir 4.06.2021 15:38:00 0
Eskişehir Endüstri Fuarı  9-12 Haziran 2021

Türkiye’nin havacılık, savunma ve makine sanayindeki yerli ve milli gücünü ortaya koyacak olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

 Türk havacılık, savunma ve makine sanayinin öncüsü ve gururu olan firmaların katılacağı fuarda, İHA’lar, hidrojen yakıtı ve bor gibi geleceğin teknolojilerine yön veren konular bir dizi etkinlikte masaya yatırılacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da desteklediği fuarlardan olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nın önemli yerli ve yabancı iş birliklerine zemin oluşturması bekleniyor.

 

Türkiye’nin savunma, havacılık ve makine sanayindeki gücünü ortaya koyacak olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası - Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Eskişehir’in, ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize ediliyor. T.C. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ve iş birlikleri ile düzenlenecek fuar, Türk sanayisinin ve savunmasının geleceğine damga vuracak konularda önemli etkinliklere sahne olacak.

“Önemli iş birliği fırsatları doğacak”

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da desteklediği fuarlardan olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nın açılışına Savunma Sanayii Başkanı Sayın İsmail Demir de katılacak.

 

İlk kez düzenleyecekleri bu fuarla Eskişehir’in milli ve yerli üretimdeki gücünü ortaya koyacaklarını belirten Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “İhracata dayalı sanayileşme modelini benimseyen Eskişehir, havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların merkezi konumunda. Bu nedenle fuarımızın ana sektörleri, savunma sanayiine yönelik ürün ve hizmet üreten firmalar ve imalat sanayi olacak. Fuarımızı toplam 12.000 metrekarelik kapalı alanda ve iki salonda gerçekleştireceğiz. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, STM Savunma Teknolojileri, ASELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, HAVELSAN, ASPİLSAN ve İŞBİR Elektrik başta olmak üzere havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren önemli firmalar fuarımıza katılacak. Savunma ve havacılık sanayinin gururu olan bu firmalar ve tedarikçileri beraberinde, makine ve imalat sektörünün lider firmalarının yerli ve yabancı firmalar ile iş birliği yapabilmesi için fuarımız önemli fırsatlar sunacak” dedi.

 

Son teknoloji, inovatif ürünler sergilenecek

Eskişehir’in, ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nda havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların son teknoloji inovasyon ürünleri sergilenecek. Fuara, Eskişehir başta olmak üzere Ankara, Bursa, İstanbul, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden sektör lideri firmaların katılacağı Fuarda 22 ülkeden 80 marka, 193 firma ve temsilciliği yer alacak.

 

Bölgenin ekonomisine, üretimine ve ihracatına büyük katkılar sunması beklenen fuar, makine, savunma ve havacılık sektörlerindeki lider firmaların yanı sıra, Ar-Ge firmalarını, alt yüklenicileri, tedarikçileri, yan sanayi firmalarını, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren sektör profesyonelleriyle buluşturacak. Fuar, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek B2B ikili iş görüşmelerine de ev sahipliği yapacak.

 

Katılımcılarla yurt dışı ziyaretçileri online görüşebilecek

Eskişehir Endüstri Fuarı’na uluslararası alım heyeti organizasyonu kapsamında 37 ülkeden 7 bin 500’e yakın ziyaretçi davet edildi. Fuarın yurt dışı ziyaretçi ayağında hibrit fuar modeli uygulanacak. Yabancı ziyaretçiler, Business Connect Platformu’nu kullanarak yapılan eşleştirmeler sonunda, ilgilendikleri faaliyet alanındaki katılımcı firmaları platform üzerinden de ziyaret edip, online B2B ikili iş görüşmesi gerçekleştirebilecekler.

 

Konferanslar, yarışma ve ödül töreni…

Fuar kapsamında; Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Kent Bilişim Kurulu konferanslar düzenlerken, üniversitelerin öğrenci kulüpleri de etkinlikler gerçekleştirecek. Üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen Proje Yarışması’nda ödül alan öğrencilere ödülleri törenle takdim edilirken, ödül alan öğrenciler projelerinin sunumlarını yapacaklar.

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin önde gelen hocalarının düzenleyeceği konferanslarda, Türk ekonomisiyle havacılık ve savunma sanayinin gündeminde olan İHA’lardan (insansız hava araçları) geleceğin yakıtı olarak kabul edilen hidrojene kadar birçok konu masaya yatırılacak. Fuarın ilk günü olan 9 Haziran’da, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Ay, “Sürdürülebilir Kalkınmada Bor” konulu bir konferans verecek. Aynı gün Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezihe Ayas ise “Geleceğin Yakıtı Hidrojen” başlıklı bir sunum yapacak. 

Fuarın ikinci gününde ise “ADD-On Zırh ve Teknolojiler” konulu konferansın konuşmacısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan olacak. Fuarın son günündeyse, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hikmet Karakoç ile Emre Özbek, “İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Geleceği” konulu bir konferans verecekler.

Eskişehir Endüstri Fuarı ile Tüyap’ın dijital altyapısı ve temassız fuarcılık vizyonuyla fuar alanına fiziki olarak gelen herkesin gönül rahatlığıyla iş yaptığı, sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde kurulan kayıt alanında ateş ölçümü, maske ve HES kodu kontrolü ile başlayan ve her alanda üst düzey sağlık tedbirlerinin alındığı bir fuar deneyimi sunuluyor.

Online davetini al, sıra beklemeden gir!

Eskişehir Endüstri Fuarı,  9-10-11 Haziran 2021 tarihlerinde saat 10.00-19.00, son gün olan 12 Haziran 2021 tarihinde ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarı ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, MyTüyap mobil uygulaması üzerinden veya www.eskisehirendustrifuari.com web sitesinden online davetiyelerini alarak, sıra beklemeden fuara girip, gezebilecekler.

 

Eskişehir Endüstri Fuarı’nda Neler Sergilenecek?

  • Havacılık Uçak Sanayi
  • Takım Tezgahları
  • Tren, Vagon ve Demiryolu Teknolojileri
  • Demir - Çelik Sanayi Teknolojileri
  • Üretim Makineleri
  • İşleme Teknolojileri
  • Metal İşleme Makineleri
  • Kaynak, Kesme, Delme Makineleri
  • Kalite Kontrol Sistemleri
  • İstifleme
  • Enerji
  • Otomasyon
  • Elektrik
  • Elektronik
  • Kalıp Teknolojileri
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Beyaz Eşya Teknolojileri
  • Gıda İşleme Makineleri
  • Isıtma ve Soğutma Teknolojileri
  • Tekstil Üretim ve Teknolojileri
  • Plastik ve Ambalaj Sanayi ve Teknolojileri
  • AR-GE Firmaları
  • Teknoloji Geliştirme Kuruluşları
  • Teknoparklar
  • Üniversiteler

T

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


13.3° / 9°
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00