Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan "1 Ekim Yaşlılar Günü" Mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız 1 Ekim ''Yaşlılar Günü ''dolayısıyla mesaj yayınladı.

Eskişehir 1.10.2020 12:16:00 0
Eskişehir Valisi  Erol Ayyıldız

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız 1 Ekim ''Yaşlılar Günü ''dolayısıyla mesaj yayınladı.Erol Ayyıldız yayaınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımızdır. Onlar, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir.

Bizim medeniyetimizde yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmet vardır. Bizler yaşlılarımızı, içerisinde yaşadığımız toplumun “bereket unsurları” olarak görüyoruz. Şeyh Edebali’nin “Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.” sözü kadim medeniyetimizin kilit taşlarından birisidir. Bizler bu anlayışı yaşamakta kararlıyız.

Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Kovid-19 salgını süresince yaşlılarına sahip çıkan, onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri alan devletimiz ve milletimiz alicenaplığın en güzel örneğini sergilemiştir.

Millî değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermek, onların toplumsal yaşama aktif olarak katılımlarını sağlamak; sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak yaşamalarını temin etmek; kişi, kurum ve devlet olarak hepimizin ortak görevidir. Unutmayalım ki bizler yaşlılara gösterdiğimiz hürmetle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde, yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzu bugünlere ulaştıran tüm yaşlılarımızın “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutluyor; sağlık, esenlik ve mutluluk diliyorum''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


13.3° / 9°
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00