Eskişehir'de ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Kutlanıyor

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle İl Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Eskişehir 1.10.2020 12:53:00 0
Eskişehir

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle İl Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, “Zorlaştırmak değil kolaylaştırmak için; nefret ettirmek değil müjdelemek için; ayırmak değil birleştirmek için bu topraklara ayak basan ecdadımız; inşa ve ihya ettikleri külliyelerle camileri ilim ve kültür merkezi hâline getirmişlerdir.” dedi.

 

1-7 Ekim 2020 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın iyiliklere, güzelliklere kapı aralamasını temenni eden Vali Ayyıldız, “Camilerimizin ibadet yeri olmasının yanı sıra ilim, irfan ve eğitim müessesesi olarak ayakta durması demek; değerlerimiz ve tüm mukaddesatımızla millî manevi heyecanımızın her dem yeniden tazelenmesi demektir. Bu bakımdan din görevlilerimizin üstlendiği rol, hayati önemin ötesinde ahirete uzanan vizyonla ebedi öneme sahiptir. Başta hutbeler olmak üzere vaazlar, cami dersleri, akaid, fıkıh, tefsir, hadis sohbetleri, camilerde Kur’an öğretimi ve benzeri çalışmalarla “iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak” görevlerini fedakârca ifa etmektedirler. Bu açıdan camileri inşa ve ihya eden hayırseverlere, ömrünü din hizmetine adayan din görevlilerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunmak istiyorum.” diye konuştu.

 

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Ayyıldız’a bilgi veren İl Müftüsü Bekir Gerek de Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl “Cami ve İlim” tema’sıyla kutlanacağını ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR


13.3° / 9°
  • BIST 100

    8765,68%-0,71
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,20% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2241,93% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3951,24% 1,45