ESKİŞEHİR'DE ZABITALAR PAZARLARDA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

COVİD-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine bağlı ekipler, pazar alanlarında denetim gerçekleştiriyor.

Eskişehir 18.11.2020 21:17:00 0
ESKİŞEHİR

COVİD-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine bağlı ekipler, pazar alanlarında  denetim gerçekleştiriyor.

 

COVİD-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine bağlı ekipler, pazar alanlarında esnafı ve vatandaşları maske takmaları konusunda uyarırken, ateş ölçümü ve Hes Kodu sorgulaması da gerçekleştirerek riskli vatandaşları sağlık kuruluşlarına veya evlerine gitmeleri konusunda uyarıyorlar.

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında bir çok tedbir alan ve kararlılıkla uygulayan Büyükşehir Belediyesi, denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda pazar alanlarında pazarcılara yönelik denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, pazarcı esnafı ve vatandaşların ateş ölçümlerini gerçekleştiriyor. Kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde çalışma yürüttüklerini ifade eden yetkililer, pazar alanlarında vatandaşları ve esnafı sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda da uyarıyor. Vatandaşlara pazar girişlerinde bilgilendirici el broşürleri dağıtan zabıta ekipleri, Hes Kodu sorgulaması da yaparak pazar alanlarının vatandaşlar için güvenli ortamlar olmasına destek oluyor.

Vaka sayılarının arttığını ve vatandaşların tedbiri iki kat arttırması gerektiğini ifade eden Zabıta yetkilileri, daha büyük yasakların gelmemesi için her vatandaşın kendi zabıtası, kendi polisi, kendi doktoru olması gerektiğini belirttiler

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR


13.3° / 9°
  • BIST 100

    8765,68%-0,71
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,20% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2241,93% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3951,24% 1,45