ESKİŞEHİRLİLER HALK YUMURTAYI ÇOK SEVDİ

Türkiye’de birçok kente örnek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl başladı Halk Yumurta projesi ile de vatandaşların takdirini topluyor.

Eskişehir 18.11.2020 21:41:00 0
ESKİŞEHİRLİLER HALK YUMURTAYI ÇOK SEVDİ

Hayata geçirdiği üreticiyi destekleme projeleri ile Türkiye’de birçok kente örnek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl başladı Halk Yumurta projesi ile de vatandaşların takdirini topluyor. 24 ayrı büfede satışı gerçekleşen Halk Yumurta 1 yılda 1 milyon 800 bin adet tüketilirken Eskişehirliler de gezen tavuk yumurtalarını severek tükettiklerini ifade ettiler.

Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğü projelerden biri olan Halk Yumurta’yla da Eskişehirlilerin takdirini kazandı.

Halk Süt’e gösterilen ilginin Halk Yumurta’ya da gösterilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Büyükerşen  “Yaklaşık 2 yıl önce Halk Süt projemiz halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu ilgi hala devam ediyor ve bizleri son derece mutlu ediyor. Bu projeyi hayata geçirirken temel amacımız bir yandan süt üreticisine alternatif bir satış olanağı sağlarken, diğer taraftan da halkımızın, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, sağlıklı, güvenilir süte ekonomik olarak uygun koşullarda erişimini sağlamaktı. Halk Süt’e olan ilgi bizleri başka bir temel gıda maddesi olan yumurtaya da yöneltti. Bunun üzerine geçtiğimiz yıl Eskişehirli yumurta üreticimizin standartlarımıza uyan kalitede olan yumurtasını alıp halkımıza ulaştırmaya başladık” dedi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Halk Süt de olduğu gibi Eskişehirlilerin Halk Yumurta’ya da büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Büyükerşen, 24 ayrı büfede 1 yıllık süreçte 1 milyon 800 bine yakın yumurta satışı gerçekleştirildiğini belirtti. Farklı projeler ile imkanlar ölçüsünde üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Büyükerşen, ekonomik sıkıntıların sona ermesine çözüm olarak üretimi gösterdi.

Halk Yumurta’yı severek tükettiklerini ifade eden vatandaşlar ise ekonomik, sağlıklı ve güvenilir temel tüketim maddelerine Büyükşehir Belediyesi sayesinde kolaylıkla ulaştıklarını belirttiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR


Anahtar Kelimeler: ESKİŞEHİRLİLER YUMURTAYI SEVDİ
13.3° / 9°
  • BIST 100

    8765,68%-0,71
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,20% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2241,93% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3951,24% 1,45