?ET FİYATLARI DÜŞMEZSE SEKTÖRÜN DİBE VURUŞU ENGELLENEMEYECEKTİR?

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündoğdu, et fiyatlarındaki artışın durmadığına dikkat çekerek, ?Böyle giderse yemekçilik sektörü müthiş bir darboğaza girecek. Maliyetlerle baş edilmez oldu? diye konuştu.

12.07.2016 14:32:08 0
?ET FİYATLARI DÜŞMEZSE SEKTÖRÜN DİBE VURUŞU ENGELLENEMEYECEKTİR?

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündoğdu, et fiyatlarındaki artışın durmadığına dikkat çekerek, “Böyle giderse yemekçilik sektörü müthiş bir darboğaza girecek. Maliyetlerle baş edilmez oldu” diye konuştu.

Ramazan ayının girmesiyle birlikte Devletin aldığı et fiyatlarının almaması hususundaki önlemler de kar etmedi ve Ramazan ayında et fiyatları yine yükseliş gösterdi. Et fiyatlarının düşmesi için yurtdışından sıfır gümrük ile et ithali için izin veren Bakanlık ete olan talepte istediğini alamadı. Bu da et fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Et fiyatlarıyla baş edilemediğini ifade eden Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve sabah Et Lokantası Kurucusu Adnan Gündoğdu, “Et fiyatları yaz sezonunda yaklaşık yüzde 25’lik bir zam yedi. Fiyat bir türlü oturmadı. Et fiyatlarında sürekli bir artış var. Örneğin yaz başında kemikli et kilosu 26 Tl iken 31 TL’ye fırladı. İşletmeler de bu sebeple sürekli mağdur oluyorlar” dedi. Et fiyatlarının yükselmesiyle maliyetlerin arttığına dikkat çeken Adnan Gündoğdu, “Maliyetlerin artmasıyla, işletmecilerimiz de bunu satış fiyatlarına yansıtıyor ister istemez. Bu da müşterilerimize direk yansıyor. Yemek tercihini restaurantlardan yana yapanlar da fiyatların yükselmesiyle, geri çekiliyor. Yemek sektörü bu anlamda ciddi bir darboğaza girmiştir. Personel giderlerinin üzerine bir de artan maliyetler sebebiyle çok sayıda irili ufaklı işletme kendisini tasfiye etmiştir. Et fiyatları acil surette düşürülmelidir. Yoksa sektörün dibe vuruşunun önüne geçilemeyecektir” diye konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07