ETİMESGUT İLÇESİ ŞEHİT MEHMET ÇAVUŞ CADDESİ’NDE 10 YILLIK SEL ÇİLESİ SON BULUYOR

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 10 yıldır sel ve su baskınları ile gündeme gelen Etimesgut ilçesi Şehit Osman Avcı Mahallesi Şehit Mehmet Çavuş Caddesi’nde çalışmalar başladı.

Ankara 22.11.2023 13:13:00 0
ETİMESGUT İLÇESİ  ŞEHİT  MEHMET ÇAVUŞ CADDESİ’NDE 10 YILLIK SEL ÇİLESİ SON BULUYOR

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 10 yıldır sel ve su baskınları ile gündeme gelen Etimesgut ilçesi Şehit Osman Avcı Mahallesi Şehit Mehmet Çavuş Caddesi’nde çalışmalar başladı.

 

Mahalle için 25 milyon TL’lik altyapı yatırımı planlayan ASKİ, yaklaşık bin 454 metre yağmur suyu, 837 metre de atık su (kanalizasyon) hattı imalatı gerçekleştiriyor. Bölgeyi ziyaret eden ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, “Bütçe el verdiğince acil olan sorunlardan başlayarak taleplere hızla cevap vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz” dedi.

 

Başkent, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetiminde adeta bir yatırım atağına şahit oluyor. ASKİ Genel Müdürlüğü de, Ankara’nın yıllardır ihmal edilen sorunlarını program dâhilinde tek tek gündemine alarak çözüm üretiyor.

Başkentte hiçbir ayrım yapmadan tüm ilçelerin altyapısını güçlendirmek ve yaşam kalitesini artırmak için kararlı bir şekilde çalışmalar yapmaya devam eden ASKİ, son olarak Etimesgut ilçesi Şehit Osman Avcı Mahallesi Şehit Mehmet Çavuş Caddesi’nin 10 yıllık sel çilesine son vermek için harekete geçti.  Bölgede 25 milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştiren ASKİ ekipleri, yaklaşık bin 454 metre yağmur suyu, 837 metre de atık su hattı inşa ediyor.

 

“ÇÖZMEK BİZE NASİP OLDU”

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, 9 Kasım 2023 tarihinde teknik ekibi ile birlikte caddeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetledi.  Mahalle sakinleri ve muhtar Sema Gürkan Akdoğan tarafından karşılanan Akçay, “Bu işi çözmek bize nasip olduASKİ başka hiçbir kuruma benzemiyor; 365 gün 24 saat çalışan bir kurum. ASKİ’de uyku yok çünkü 6 milyon insanın doğrudan bağlı olduğu bir kurum burası” dedi. Akçay, “Doğal olarak herkes en ufak bir probleminde ASKİ’yi arıyor. ASKİ ekiplerinin ‘gelmiyorum’ deme lüksü yok. Dolayısıyla bütçemiz el verdiğinde acil olan sorunlardan başlayarak taleplere hızla cevap vermeye çalışıyoruz. Ankara’nın ne yazık ki yıllarca ihmal edilmiş, ötelenmiş sorunları var. Bu anlamda aslında kurumun bakış açısını da değiştiriyoruz. Tüm derdimiz vatandaşlarımızı mağdur etmeden sorunları en hızlı şekilde çözmek. Vatandaş mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 

 “GEÇMİŞ ŞİKÂYETLERİ TEK TEK ÇIKARDIK TALİMAT VERDİK”

Akçay, şöyle devam etti:

“Dünyada önce altyapı sonra üstyapı yapılır biz de tam tersi olmuş. Arkadaşlarımız özverili şekilde çalışarak ellerinden geleni yapıyorlar. Biz tabii yatırımları bir program çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Ankaralıların geçmişten gelen tüm şikâyetlerini şuan da tek tek çıkardık. İlgili bölgelere talimatlar verdik. Önce nereye müdahale edeceğimizi ihtiyaca göre belirliyoruz. Önce geçmişte taşkın yaşanmış yerleri ele alıyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19