ETLİ EKMEK USTALIĞINDAN SİNEMA OYUNCULUĞUNA UZANAN YOL

Konya?da yaklaşık 20 yıl etli ekmek ustalığı yapan 35 yaşındaki İhsan Dayanç, oyuncu olmaya karar vererek İstanbul?a taşındı. Aldığı eğitimin ardından karakter oyuculuğu yapmaya başlayan Dayanç, Arka sokaklar, Seksenler, Küçük ağa, Küçük gelin gibi dizile

Magazin 2.12.2015 01:16:50 0
ETLİ EKMEK USTALIĞINDAN SİNEMA OYUNCULUĞUNA UZANAN YOL

Konya’da yaklaşık 20 yıl etli ekmek ustalığı yapan 35 yaşındaki İhsan Dayanç, oyuncu olmaya karar vererek İstanbul’a taşındı. Aldığı eğitimin ardından karakter oyuculuğu yapmaya başlayan Dayanç, Arka sokaklar, Seksenler, Küçük ağa, Küçük gelin gibi dizilerde rol almaya başladı. Yönetmenliğini Cengiz Mertler’in yaptığı Şeytan Papuçta Kan ve Gözyaşı isimli bir de sinema filminde oynadı.

Evli ve 2 çocuk babası İhsan Dayanç, ‘’Konya’da etli ekmek ustalığı yapıyordum. Ustalığı Sarı Süleyman ustadan öğrendim ve 20 yıl bu sektörde çalıştım. Ama içimde oyuncu olmak vardı. Kurtlar Vadisi dizisini izlerken, neden bende oynamayayım diye düşündüm. Aşkla sevgiyle İstanbul'a gittim. Bazı yerlerden eğitim aldım. Kurtlar vadisindeki Erhan Ufak, ‘Güllü Erhan’ karakterindeki Erhan Ağabeyim sağ olsun elimden tuttu ve bana nasihatler verdi. Bu işi hobi olarak yapmamı daha sonra güzel işler başarabileceğimi söyledi. Eğitim aldıktan sonra ilk olarak Kurtlar Vadisi’nde oynadım. Ardından Arka sokaklar, Seksenler, Küçük ağa, Küçük gelin gibi dizilerde karakter oyuncusu olarak oynadım.’’ dedi.

Sinema filminde oynamayı da çok istediğini anlatan Dayanç, ‘’Kendisi Konyalı olan yönetmen senarist Cengiz Mertler ile tanıştım. Yönetmenliğini Cengiz Mertler’in yaptığı ve Burdur Bucak’ta çekilen ‘Şeytan Papuçta Kan ve Gözyaşı’ isimli filmde başrol olarak oynadım. Bu filmimiz 15 Ocak'ta vizyona girecek.’’ dedi.

Filmin genel koordinatörlüğünü yapan Şevket Yıldız ise çekimleri 4 ay süren sinema filminin maliyetini kendi imkânları ile karşıladıklarını söyledi. Sponsor arayışlarını devam ettiğini de belirten Yıldız, filmin galasının İstanbul, Antalya ve Konya’da yapılacağını da sözlerine ekledi. 

HABER:ZEKİ DURSUN

 
 
 

30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78