EV İŞÇİLERİ DAYANIŞMA SENDİKASI,LEVENT GÖK?Ü ZİYARET ETTİ

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-Sen) Başkanı Gülhan Benli başkanlığındaki heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök?ü makamında ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları ve bunların çözümü konusunda destek istedi.

8.10.2015 21:50:05 0
EV İŞÇİLERİ DAYANIŞMA SENDİKASI,LEVENT GÖK?Ü ZİYARET ETTİ

Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-Sen)  Başkanı Gülhan Benli başkanlığındaki heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ü makamında ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları ve bunların çözümü konusunda destek istedi.

Evid-Sen Başkanı Gülhan Benli, evleri temizleyen, cam ve yerleri silen, çocuk, yaşlı ve hasta bakımı yapan ev emekçilerinin sayısının 1 milyon olduğunun tahmin edildiğini, ev hizmetlerinde çalışanların neredeyse tamamının kayıtsız ve güvencesiz olduğunu söyledi. Bugüne kadar güvencesiz ve kötü çalışma koşulları altında yaşamak zorunda bırakıldıklarını vurgulayan Benli, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’e yaşadıkları sorunları; düzenli bir çalışma ilişkisinin kurulamaması, kurulan çalışma ilişkilerinin de yasal zemine oturtulmamasından kaynaklandığı bilgisini verdi.

Sendika yöneticileri, ev işinin ve ev işçiliğinin yasalar nezdinde tanınmasını, çalışma/dinlenme saatleri, fazla mesai, yıllık izin, ücret gibi konularda diğer işçilerle aynı haklardan yararlanmak istediklerini dile getirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, parti olarak ev emekçilerinin yanında olduklarını vurgulayarak, “Yasal güvenceye kavuşturulmanız için elimizden gelen her türlü katkıyı vereceğiz” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78