EVDE SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliğine Dair Protokolü" imzalandı

Sağlık 31.03.2015 19:30:32 0
EVDE SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliğine Dair Protokolü" imzalandı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliğine Dair Protokolü"nü imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bakanlığımız ihtiyaç sahibi aileler için el ele verdiklerini söyleyen Müezzinoğlu,"Türkiye Belediyeler Birliği de hizmet sunan belediyelerin tespit ettiği kişileri Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Merkezi ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet birimlerine bildirecek. Bu entegrasyonla verimliliği arttırabilmek ve projeksiyonları birlikte analiz ederek geleceği daha sağlıklı planlayabilmek adına bugün ortaklaşa bir protokolün imza törenindeyiz. Bu hizmeti koordine etmek, eşgüdümlü bir şekilde ailenin tüm sorunlarına yaklaşabilmek için bu protokolü imzalama kararı aldık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çalışan sosyal destek hizmetleri personeli evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşları Bakanlığımıza yönlendirecek. Kişisel bakım, ev ve çevre temizliği içinse yerel yönetimler devreye girecek. 
İldeki hizmetlerin yürütülmesi için halk sağlığı müdürlükleri, aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri ve belediyeler koordineli olarak çalışacak. İllerde hizmetin entegrasyonu ve yürütülmesi için sorumluluk valilerde olacak. Protokolle, Evde Sağlık Hizmetinde Yepyeni Bir Dönem Başlıyor. Pilot uygulama, 6 ay içinde 9 ilde başlayacak. İlk olarak proje Aydın, Burdur, Çankırı, Elazığ, Iğdır, Samsun, İstanbul, Edirne ve Eskişehir illerimizde uygulanacak. Daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak. 
Bu protokolle, devlet vatandaşın ayağına gidecek, bürokrasi en aza inecek. Bu protokol, gerek bireye gerekse aileye tüm yönleri ile sahip çıkan bir anlayışın gelişimine katkı sağlayacaktır." dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00