EVİNDE 55 KEDİ BESLEYEN NURİYE NİNE VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYOR

Elazığ?ın Harput Mahallesinde yaşayan ve 3 yıldır evinin kapılarını kedilere açarak 55 kediye bakan, 60 yaşındaki Nuriye Yücesoy ile ailesi duyarlı ve hayvan sever vatandaşlardan yüklerinin hafifletilmesini istiyor.

30.04.2017 17:16:23 0
EVİNDE 55 KEDİ  BESLEYEN  NURİYE  NİNE  VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYOR

Elazığ’ın Harput Mahallesinde yaşayan ve 3 yıldır evinin kapılarını kedilere açarak 55 kediye bakan, 60 yaşındaki Nuriye Yücesoy ile ailesi duyarlı ve hayvan sever vatandaşlardan yüklerinin hafifletilmesini istiyor.

 

 

Nuriye Yücesoy, ilk olarak 3 yavru ve bir anne kediyi eve aldığını belirterek şunları söyledi: “İlk başta 3 yavru ve bir anne geldi. Anne epey bir zaman kaldı ve sonra birden kayboldu. Belli bir süre sonra yine yavrular geldi. Ondan sonra büyük kedilerde gelmeye başladı. (hafif gülümseyerek) evde kedi gören dışardaki kediler gelmeye başladı. Tabi bizde geri çevirmedik ve tüm kedilere sahip çıktık, çıkıyoruz. Tabi bu kediler ertesi sene yavruladılar ve daha da arttılar. Hem yavrulamaları hem de etraftakilerin gelmesiyle bir yılda baya arttılar. Altmışı yetmişi buldu bu sayı. Şuan mevcut 55 tane var. Yiyip içiyorlar ve her biri bir tarafa gidiyorlar. Genelde büyükler çatıda kalıyorlar. Çoğunu içeri alıyoruz zaten. Belediye bize kedi evi verdi orada da kalan oluyor. Yani canları nerede kalmak istiyorlarsa orada kalıyorlar. Evimizin her tarafı onların zaten.”

 

Bedensel engelli çocuğunun aldığı maaş ve kendi bakıcı maaşından kısarak kediler için harcama yaptığını vurgulayan Yücesoy: “ Engelli çocuğumun maaşı var. Benim bakıcı ücretim var. Maaşlarımızdan kısarak bakmaya çalışıyoruz. Kızlarım var öğrenciler. Sevgimden, vicdanım ve merhametimden dolayı bu kedilere bakıyorum. Onlar bana ben onlara alışmışım. Hepimiz alışmışız. Kendi çapımızda bir evimiz var. Bakıcı maaşımla bakıyorum. Başka bir gelirim de yok. Herkese tavsiye ederim en az iki kediye baksınlar. Evlerine almasalar da en azından kapının önüne bir kap su ve yiyecek bıraksınlar. Benim gibi mama, süt almasınlar. Sadece kucak açsınlar ki benimde yüküm hafiflesin. Onlarda biraz sevaplansınlar. Herkes işte bakıyorsun sevap kazanıyorsun diyorlar. Evet sevap kazanıyorum ama biraz sizde kazanın o sevabı. Tek başıma masraflarını karşılayamıyorum.  Harput’takilerin çoğu kedilere baktığım için benden tiksiniyorlar. Kediler kirlidir diyorlar. Kedinin neresi kirli. Tiksinecek hiçbir yönü yok. Tam tersi çok tatlı ve çok güzel hayvandırlar. Asıl biz insanlar ve sokaklar kirlidir. Biz çok seviyoruz. Sahip çıktığımız için de pişman değiliz. Sadece maddi olarak zorlanıyoruz. Bu konuda da hayvan sever ve duyarlı vatandaşlarımızdan da mama ve süt yardımı bekliyoruz.” dedi.

 

Kedilere bakmanın zevkli olduğunu söyleyen Yücesoy, sözlerini şöyle noktaladı: “Aslında kedilere bakmak çok zevkli bir şey. Ama boş olacaksın. Zamanını ayıracaksın. Ben işte bu yaşımda hem eve bakıyorum. Hem de bedensel engelli çocuğuma bakıyorum. Bir de evimiz çok dar. Geniş bir evim olsa büyük bir odasını kedilere ayırırdım da işte maalesef çok dar bir evimiz var.  Kızlarımda sağ olsunlar ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar ama yine de maddi ve manevi  çok zorlanıyorum. Özellikle maddi yönden hayırseverlerden yardımlarını eksiltmemelerini istiyorum.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ

Haber: Ferit ERTOGAN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00