Eyüpsultan Belediyesi’nin, teknoloji çağının gerekliliklerine cevap verebilen bir nesil yetiştirmek amacıyla başlattığı Robot Okulu eğitimleri devam ediyor.
Gençlerin çağdaş dünyada yer edinebilmesi ve geleceğin dijital dünyasına ışık tutacak, hızla değişen gereksinimlere cevap vermek üzere düzenlenen Robot Okulu, öğrencilere teknik altyapı, çözüm üretme yeteneği ve rekabet gücü kazandırıyor.
Bilişim Akademi bünyesinde yer alan Robot Okulu, 10-18 yaş arası çocuklara teknolojiler üretmeye teşvik edecek altyapı ve eğitim müfredatı sunuyor.
22 FARKLI MAHALLE, 49 FARKLI OKULDAN 240 ÖĞRENCİ
Teknolojiye meraklı çocukların ilgi alanlarına göre farklı disiplinleri de içerisinde barındıran; kodlama, robotik, elektronik, İHA ve tasarım gibi birbirinden farklı atölyeler yer alıyor.
22 farklı mahalle, 49 farklı okuldan 240 öğrenciyle Nişanca Robot Okulunda çocuklar, birçok kazanım elde ederek yetenek ve düşünme becerilerini geliştirebiliyor.
150 OKULUN ARASINDAN TÜRKİYE 4’ÜNCÜSÜ, İSTANBUL 1’İNCİSİ OLDULAR
Bilişim Akademi öğrencilerinden Microsoft Kodu Game Lab 2018 Yarışması’nda Türkiye 4’üncüsü, İstanbul 1’incisi olan Yusuf Salih Kara, düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Akademiyle 4’üncü sınıfta tanıştım. Daha sonra burada Esra Hocamız bize yarışmaya katılmayı önerdi. Microsoft Kodu Game Lab 2018 Yarışması’na katıldık.
Hocamız oyunlardan bahsetti, önce aklımızda fikir kurmaya çalıştık ve bu kurduğumuz fikri kodlarla Kodu Game’e döktük. 150 okulun arasından Türkiye 4’üncüsü, İstanbul 1’incisi olduk. Şu anda yeni bir yarışmaya hazırlanıyoruz.”
Aynı zamanda buraya geldiğinde kendini iyi hissettiğini söyleyen Yusuf Kara, şöyle devam etti:
“Burada olmayı seviyorum. Burası notlarımı, kodlama zekâmı, öğrenmemi ve tasarımımı geliştirdi. Kendimi ortaya koyup yarışmalara katılmamı sağladı. Ben buradan her konuda faydalandım, başka arkadaşlarıma da buraya gelip kodlama öğrenmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum.”
Teknofest Uçan Araba Yarışmasına katılan Robot Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Mert Olgus ise, “Burada tasarım, MBot ve Lego öğreniyoruz. Teknofest Uçan Araba Tasarım Yarışması’na katıldım. İlk elemeyi geçtim, şu an finaldeyim. Arkadaşlarıma burayı tavsiye ediyorum. Eskiden tasarım yapamıyordum ama burası sayesinde tasarımı öğrendim” dedi.
“ÖĞRENCİLER YENİ MESLEKLERE DAHA KOLAY ADAPTE OLUYOR”
Nişanca Robot Okulu’nun sorumlusu Esra Soylu Robot Okulu hakkında şunları söyledi:
“Burada kodlama ve robotik üzerine eğitimler veriyoruz. 12 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz geleceğin mesleklerinin temelini burada almış oluyorlar. Şu an kayıtlı 240 öğrencimiz var. 3 boyutlu tasarım, robotik kodlama, oyun tasarımı, web sitesi yönetimi, çizgi film atölyesi, drone ile kodlama gibi çok farklı alanlarda çocuklara eğitimler veriyoruz.
İleride, 10 ya da 20 yıl sonra meslekler değişecek. Burada çocukların yeni mesleklere daha kolay adapte olabilmesi için temel oluşturmuş oluyoruz. Çocuklar program çözme becerisi ve mantıksal düşünme becerisi kazanmış oluyor.”
HEM TÜRKİYE’DE HEM DE DÜNYADA YARIŞMALARA HAZIRLANIYORLAR
Öğrencileri çeşitli yarışmalara hazırladıklarını dile getiren Esra Soylu, şu ifadelerle devam etti:
“Microsoft Kodu Game Oyun Tasarım Yarışması’na geçen sene hazırlanan öğrencilerimiz ödül aldılar. Şu an Teknofest 2019 Yarışması’na hazırlanıyoruz. 3 kategoride de finale kaldık.
Burada verdiğimiz eğitimlerle çocukları hem Türkiye’de hem de dünyada olimpiyatlara, robot turnuvalarına hazırlıyoruz. Bu süreçte çocuklarımız aldıkları eğitimlerle bu tarz turnuvalara da katılıp Eyüpsultan Belediyesi’ni temsil ediyor olacaklar.
Mac X Robot Turnuvası’na da Eyüpsultan Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. Burada Türkiye’nin birçok yerinden gelen kişiler yarıştı ve şimdi bizi temsil etmek için yarışmalara katılacaklar.
Öğrenciler ne kadar erken yaşta başlarsa bu alana o kadar düzeyli beceriler elde etmiş olacaklar. Nasıl İngilizce vazgeçilmez bir şeyse artık gelecekte de kodlama ve robotik vazgeçilmez olacak. Çocukları burada bilime ve öğrenmeye davet ediyorum.”