FATİH ERBAKAN`DAN `İDLİB` ÇAĞRISI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan dün akşam saatlerinde Suriye`nin İdlib kentinde 33 şehit verdiğimiz hain saldırı sonrasında yazılı basın açıklaması yaparak, ;``Emperyalist güçlerin, odakların amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak ye

Gündem 28.02.2020 21:11:07 0
FATİH ERBAKAN`DAN `İDLİB` ÇAĞRISI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan dün akşam saatlerinde Suriye'nin İdlib kentinde 33 şehit verdiğimiz hain saldırı sonrasında yazılı basın açıklaması yaparak, ;''Emperyalist güçlerin, odakların amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak yerine, mutlaka aklı selim’le hareket edilmeli, Suriye ile meselelerimizi barışçıl yollarla çözebilmek için her türlü adım atılmalıdır.''uyarısında bulundu.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan  açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''27 ŞUBAT 2020 TARİHİNDE Suriye’de gerçekleşen menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Aziz Milletimizin başı sağolsun. Acımız büyüktür, bu sebeple Cenabı Allah’tan tüm milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.


Suriye’deki olayların bu noktaya gelmesinden büyük üzüntü duymaktayız. Halkları kardeş olan, ortak inanç, kültür ve tarihe sahip olup, yüzlerce yıl aynı Devletin vatandaşı olarak yaşayan iki komşu ülkenin Emperyalist güçlerin etkisiyle savaşın eşiğine gelmesi kabul edeceğimiz bir durum değildir. Böyle bir savaş ne Türkiye’ye, ne Suriye’ye ne de bölgeye hiçbir fayda getirmez, sadece ‘Irkçı Emperyalist’ dış güçlerin faydasına olur.
Bölgeyi emperyalist planları doğrultusunda bugünkü haline getiren, Suriye’deki terör unsurlarını eğiten, donatan, ağır silahlarla teçhiz eden, bizi orada operasyon yapmak zorunda bırakan, perde arkasındaki asıl düşmanlara odaklanmak ve bu mihrakların oyunlarını bozacak tedbirler almak mecburiyetindeyiz.


Söz konusu saldırıya gereken cevabın Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından verildiği Yetkililerce ifade edilmiştir.


Gelinen noktada Emperyalist güçlerin, odakların amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak yerine, mutlaka aklı selim’le hareket edilmeli, Suriye ile meselelerimizi barışcıl yollarla çözebilmek için her türlü adım atılmalıdır.


Konunun çözümünde, başta D-8 Teşkilatı olmak üzere ilgili bütün uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi gerekmektedir.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00