Fatih’ te Vatandaşlar 1 TL Karşılığında Sokak Hayvanlarını Besliyor

Fatih Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için özel olarak tasarlanan MamaMatik Pugedon’ lar hizmete girdi.

Belediye Haberleri 31.07.2024 09:44:00 0
Fatih’ te Vatandaşlar 1 TL Karşılığında Sokak Hayvanlarını Besliyor

Fatih Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için özel olarak tasarlanan MamaMatik Pugedon’ lar hizmete girdi. MamaMatik Pugedon, vatandaşların atacağı 1 TL karşılığında sokak hayvanları için mama bırakıyor. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Fatih Belediyesi, sokak hayvanları için de yenilikçi projeler yürütüyor. Bu kapsamda sesli uyarı teknolojisine sahip MamaMatik Pugedon’lar Türkçe ve İngilizce olarak vatandaşlara seslenerek sokak hayvanları konusunda duyarlı olmalarını istiyor. Güneş enerjisinden yararlanarak çalışan MamaMatik Pugedon’lar kent genelinde 4 farklı noktada faaliyete geçti. Sultanahmet meydanında özellikle turistlerin çok yoğun ilgisini çeken MamaMatik Pugedon’ lar için turistler böyle bir makineyi ilk defa gördüklerini ve çok etkilendiklerini söylediler.

 

Sahipsiz Hayvanları Besliyoruz
 

Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada Fatih Belediyesi ile çok güzel bir projeye imza attıklarını söyledi. Akay “Fatih’ te 4 noktaya yerleştirilen otomatlarla sokak hayvanları ile hayvanseverler arasında bir köprü oluşturduk. MamaMatik Pugedon’ lara hayvan severlerin atacağı yalnızca 1 TL’lik destek sevimli dostlarımıza mama olarak geri dönecek. Sokakta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için geliştirdiğimiz bu otomatlar atılan her 1 TL karşılığında mama vererek sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlayacak” dedi.

 

MamaMatik Pugedon Nasıl Çalışıyor?

Fatih’ te 4 noktada bulunan MamaMatik Pugedon’ lara hayvan severlerin atacağı 1 TL, alttaki hazneye taze mama dolmasını sağlıyor. Bu destek ile sevimli dostlarımız, çevre dostu güneş enerjisi ile çalışan MamaMatik’ lerden günlük besinlerini temin edebiliyorlar. Otomat güneşsiz günlerde içindeki akü ile çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış. Akıllı olarak üretilmiş bu otomatlar ile kaç sokak hayvanının beslendiği de anlık takip edilebiliyor.

 

Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay: “Amacımız İnsanlarımıza Hayvan Sevgisini Aşılamak!”

 

MamaMatik Pugedon’ larla sahipsiz sokak hayvanlarının daha hijyenik olarak beslenebileceği söyleyen Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay; MamaMatik’ lerin hem çevreyi hem de hayvanları koruduğunu belirterek, “Üretimini yaptığımız güneş enerjisi ile çalışan doğa dostu otomatlarla hem sokaktaki can dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz hem de özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize hayvan sevgisi aşılamayı düşünüyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Fatih Belediyemizin Sokak hayvanlarına sevgi ve desteği var. Bu projemizin hayata geçmesi ile Fatih’ teki hayvan severleri de mutlu ettiğimizi düşünüyorum. İstanbul’ da Fatih ilçemiz dünyanın dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistleri de ağırlıyor. Birçok yabancı turist böyle bir otomatı ilk defa gördüklerini ve kullandıklarını belirterek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Projenin çok insancıl olduğunu dile getiren turistler, bu uygulamanın tüm dünyaya yayılması gerektiğini söylüyorlar. Fatih Belediyesine göstermiş olduğu duyarlılık ve verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm belediyelerimizle böyle güzel projelerde işbirliğine hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isterim” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL/-FATİH


34.8° / 22.4°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,06% 0,00
  • EURO

    37,65% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2734,94% -0,25
  • Ç. ALTIN

    4472,48% 0,00