FEDAKAR ÖĞRETMEN,600 ÖĞRENCİYİ SİNEMA İLE TANIŞTIRDI

Bitlis?in Tatvan ilçesinde görev yapan köy öğretmeni ile doktor eşinin sponsor olduğu ?Tarihe Yolculuk? projesi kapsamında, ilçeye bağlı 12 köy okulu ile ilçe merkezindeki 4 okuldan toplam 600 öğrenci sinemayla buluştu.

Gündem 5.03.2016 13:55:15 0
FEDAKAR ÖĞRETMEN,600 ÖĞRENCİYİ SİNEMA İLE TANIŞTIRDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yapan köy öğretmeni ile doktor eşinin sponsor olduğu “Tarihe Yolculuk” projesi kapsamında, ilçeye bağlı 12 köy okulu ile ilçe merkezindeki 4 okuldan toplam 600 öğrenci sinemayla buluştu.

Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek olduğu proje kapsamında ilçeye bağlı 12 köye ulaşılarak 8 sınıf öğrencileri minibüslerle ilçe merkezine getirildi. Yaşam Alışveriş Merkezi’ne gelen köy okulları ile ilçe merkezindeki 4 okulun öğrencileri sinemada Türkiye ve Japonya’nın dostluğunu pekiştiren “Ertuğrul 1890” filmini izlediler.

Yapılan etkinlik hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Proje kapsamında köy okullarımızdaki öğrencilerimizi sinema salonunda misafir ettik. Bu sayede öğrencilerimiz hem sinema etkinliğine katılmış oldu hem de sosyal bir faaliyette bulunma imkanı sunulmuş oldu. Sinema etkinliğinden gündüz saatlerinde köylerden gelen öğrencilerimiz, akşam saatlerinde ise merkezde belirlenen okullardaki öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve aileler faydalandı. Bu tür faaliyetlerle özelikle köylerde yaşayan ve sosyal imkanı çok sınırlı öğrencilerimize böyle bir imkanı sunmuş olduk. Bu projeden yola çıkarak, bundan sonrada özellikle köylerdeki öğrencilerimiz için bu tür etkinlikleri ve bu tür sosyal imkanları sunmaya çalışacağız. Projeye sponsor olan Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Mihraç Kulu ile Doktor eşi Abdul Rıdvan Kulu ve projeye katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Köy okulu öğrencilerinin sevincini ve mutluluğunu yaşayabilmek için eşi Abdul Rıdvan Kulu ile yurt dışı gezilerini iptal ettiklerini belirten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu ise, çocukların mutluluğunu ve sevincini görmenin her şeye bedel olduğunu ifade etti.

Proje Koordinatörü ve sponsoru olan Mihraç Kulu “Tatvan’a bağlı 12 köy okulu ile ilçe merkezindeki 4 okuldan toplam 600 öğrencimizi misafir ettik. Öğrencilerimiz, kurum çalışanları, veliler ve öğretmenlerle birlikte ‘Ertuğrul 1890’ sinema filmini izlediler. Bu etkinliğimiz 2 gün sürdü” dedi.

Anlamlı ve güzel bir proje hazırladıkları için çok mutlu olduğunu kaydeden Kulu, şöyle konuştu;

“Ertuğrul Fırkateyni ve Japonya’daki şehitlik için eşimle birlikte plan yapmıştık. Fakat tayinim köy okuluna çıktı ve köydeki çocukların durumunu görünce fikrimiz değişti. Köy çocuklarına ‘Ertuğrul 1890’ filmini izletmenin daha anlamlı olabileceğine karar verdik. Yurt dışı gezisi için 3 yıldır yaptığım birikimi bu etkinlik için kullandım. Böylelikle çocuklarımızın sevincini, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bizden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Murat Erkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile projede emeği olan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BİTLİS/TATVAN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19