FERHAN ADEMHAN:``HDP İZMİR İL BAŞKANI HADDİNİ AŞTI``

7 Haziran Milletvekili geneLseçimlerinde HDP İzmir`den 2.sırada Milletvekil adayı olan Mardinli İş Adamı Ferhan Ademhan,yaptığı yazılı basın açıklamasında,HDP İzmir il başkanı Cavit Uğur`un 31.08..2015 tarihinde basına verdiği demeçte, ``Ferhan Ademhan?ı

Gündem 4.09.2015 21:52:32 0
FERHAN ADEMHAN:``HDP İZMİR İL BAŞKANI HADDİNİ AŞTI``

7 Haziran Milletvekili geneLseçimlerinde HDP İzmir'den 2.sırada Milletvekil adayı olan Mardinli İş Adamı Ferhan Ademhan,yaptığı yazılı basın açıklamasında,HDP İzmir il başkanı Cavit Uğur'un 31.08..2015 tarihinde basına verdiği demeçte, ''Ferhan Ademhan’ı aday göstermeyeceğini yerine Dr. Zeki Gül’ü aday gösterileceği ''yönündeki açıklaması ile haddini aştığını belirtti.

Mardinli İş Adamı Ferhan Ademhan'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

''İzmir Konfederasyonu başkanı, Anadolu Birliği Başkanı ve Mardinliler Federasyonu Başkanı olarak çözüm sürecinin devam etmesi için İzmir’de tüm STK’larla birlikte büyük çalışmalar yapıyorduk. Siyasetin dışında yaptığımız bu çalışmalar tamamen huzur ve barış ortamının tesis edilmesi içindi.

Siyasi partilerden Halkların Demokratik Partisi HDP 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. Sıradan vekilimiz olur musunuz talepleri üzerine tekliflerini düşündükten sonra kabul ettim. O güne kadar hiçbir siyasi partinin üyesi değildim. Ve Hiçbir siyasi partiye Milletvekili müracaatımda olmamıştı.

 Halkların Demokratik Partisi teklifini neden kabul ettiğimi seçim çalışmalarımda, basında ve televizyonlarda açık ve detaylı bir şekilde açıkladım. Kısacası ve özü şunun için teklifi kabul ettim. Barış ve huzurun sağlanması, anaların ağlamaması için HDP’nin mecliste olması gerektiğine inandığım için,

 Bunun için İzmir’de bölge fark etmeksizin çalıştım ve HDP’nin İzmir’de aldığı oy, daha önceki zamanlarda hiç alınmamış bir başarıdır. HDP’nin oy artışı Türkiye’de en çok İzmir 1.bölgeden olduğunu YSK sonuçlarından mevcuttur. Bunda emeği geçen ve bize güvenerek destek olan başkanları olduğum dernek ve konfederasyona; başta 18 derneğin tam destek verdiği İzmir Mardinliler Federasyonuna, İzmir Konfederasyonuna ve Anadolu Birliği’ne huzurunuzda onlara teşekkür etmeyi borç bilirim.

Halkın iradesine saygının gösterilmediği bir koalisyon arayışı sürecinde gelinen noktada bir erken seçim gündeme geldi.

 Bunun üzerine bende 27 Ağustos Perşembe günü Halkların Demokratik Partisi-HDP genel merkezine gidip 1 Kasım seçimlerinde aday olmayacağımı ve evraklarımı vermeyeceğimi beyan edip bildirdim. Ama fikirlerimde ve düşüncelerimde bir değişikliğin olmadığını Halkların Demokratik Partisi mecliste olması için her türlü desteği vereceğimi beyan ettim. Bu beyanımı İzmir İl eş başkanına bildirdim. İzmir İl Eş Başkanı Cavit uğur’un 31 Ağustos’ta basına verdiği demeçte, Ferhan Ademhan’ı aday göstermeyeceğini yerine Dr. Zeki Gül’ü aday gösterileceğini ifade etmiştir.

 Bu açıklama bir il başkanın haddini ve maksadını aşan bir açıklama olmuştur. 26 adaydan kimi çağırıp çağıramayacağını, kimi aday gösterilip gösterilemeyeceği yetkisini kendisinde bulması Genel Merkez’e de bir saygısızlık yaptığını düşünüyorum.  Bunun için tekçi zihniyetlere karşı mücadele eden Halkların Demokratik Partisi gerekli araştırmayı yapıp disiplini işleteceğinden eminim.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00