FETÖ`DAN ŞOK EDEN ``CUMA NAMAZI``TALİMATI

Yıllarca terörist başı yapıya hizmet ettikten sonra itirafçı olmaya karar veren ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Danıştay Tetkik Hakim, Ankara Başsavcılığına önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem 26.07.2016 13:19:33 0
FETÖ`DAN  ŞOK EDEN ``CUMA NAMAZI``TALİMATI


Yıllarca terörist başı yapıya hizmet ettikten sonra itirafçı olmaya karar veren ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Danıştay Tetkik Hakim, Ankara Başsavcılığına önemli açıklamalarda bulundu. Gizlenebilmek için cumaya gitmediğini ve hizmet içindeki kişilerin sadece yine hizmetten kişilerle evlendirildiğini anlatan itirafçı hakim, FETÖ bölücü terör örgütü ,nün yargı içindeki yapılanmanın tüm detaylarını anlattı.

Evlerde kalanlar fakir ailelerden seçiliyor. Zeki olan ama maddi yetersizliklerde nedeniyle okumakta zorlanan gençler yardım bahanesiyle evlere alınıyor örgüte asker olarak yetiştiriliyordu. Bu evlerde öğrenciler askeri okullara hazırlıyor ve yönlendiriliyordu. Evlerde bulunan ağabeyler sürekli olarak Fetullah Gülen'i anlatıyor hareket tarzlarımızın nasıl olacağı hakkında eğitim veriyorlardı. Siyasete kesinlikle girmeyin, yumuşak davranın ve eve yeni arkadaş getirin diyorlardı.

Evlerde CD'ler dinliyorduk, o tarihlerde ağabey olarak tanıdığım kişileri yıllar sonra yargıda da gördüm takma isim kullandıklarını o zaman anladım. Hatta şu an adli yargı hakimliği yapan ve başbakanlıkta çalışan 3 kişiyi ağabey olarak biliyorum.,

Üniversite de okurken FETÖ dersanelerindeki öğretmenlerinin yönlendirmesi ile itirafçı hakim üniversitenin son yılında nasıl mülakata alındıklarını anlattı. “ Mülakatlarda yurt dışına çıkıp 

çıkmayacağımız, kamuda çalışıp çalışmayacağımız soruluyordu. Bende hakim ve savcı olarak devam etmek istediğimi söyledim ve çalışma evlerinde kaldım. Günde 10 saat ders çalıştırıyorlardı. Bize aylık olarak para verilirdi o paranın da görevdeki hakim ve savcılardan verildiğini biliyordum hatta bende ilk staj paramı Fetullah Gülen'e verdim.

Sınavlara hazırlananlara geçmiş yıllarda çıkan sorularla birlikte yeni sınav sorularının verildiğini itiraf eden hakim “Bana 'git referans bul diyerek bir liste verdiler. Listede hemşehrim ola bürokrat ve hakimlerin isimleri vardı. Ben de emniyet ve yargı imamları olarak bilinen Ahmet Can ve Osman Karakuş'un yanına gittim. Onlar da beni önemli görevlerdeki bürokratlara yönlendirdi. Karakuş'un yargı imamlığı yapacak kapasitesi yoktur. Ama çevresi çok geniştir. Onun sayesinde halen yüksek yargıda görev yapan önemli isimlerle tanıştım. Bölge İdare Mahkemesi'nin imamı haftada bir bize gelir sohbet ederdi. Yargı içinde nasıl davranacağımızı anlatıyordu. Biz aynı evde kaldığımız insanları idare mahkemelerinde görürsek tanışmıyor gibi davranıyorduk. Bu ara staj boyunca da maaşımızın yüzde 10'unu Fetullah Gülen'e vermeye devam ettik.

Meslektaşlarımız arasından örgütten olmayıp da bize yakın olanlar varsa üzerimize zimmetlenirdi. Yakın ilişkiye geçerdik onlarla. Değişik zamanlarda o kişileri ziyaret ediyor, ilişkimizi sıkı tutuyorduk. Onlara hediyeler alıyor HSYK ve Adalet Bakanlığı'ndaki işlerini halletmelerinde imamlara söyleyerek yardımcı oluyorduk. Bizim konumuz bunu engellemek isteyenleri bertaraf etmekti. Örneğin 2013 yılında 'Artık Ak Parti'ye oy vermeyin' dediler ben de vermedim. Büyük Birlik Partisi'ne verdik.” dedi.

Yargıdaki teşkilatındaki yapılanmayı da anlatan itirafçı; “ Yargı teşkilatında yapılanma T1,T2,T3 ve T4 şeklinde yapılmıştı. Bu gruplaşma sicile göre yapılıyordu. Gruplar da kendi içinde ayrılmıştı. O dönem, 107 bin siciller bizim gruptaydı. Diğer gruplardan olanları, tanımıyorduk. 

T ifadesi taşra anlamına gelmektedir. Devlet yapılanmasında yazın bir haftalık kamplar yapılmaktadır. Gülen hizmetinde olmayanların bu toplantılara katılması mümkün değildir. Kadın ve erkeklerin grupları farklıydı. Kadın hizmettense, eşinin de hizmetten olması gibi kesin bir şart vardı.

2010 HSYK seçimlerinde bazı isimlerde blok şeklinde oy erilmesi istenmiş, hizmet hareketinden gelenler HSYK'ya seçilmişti. Kendilerinden olmayanlar ise yedekte bırakılırdı. Dikkat çekmememiz için bize içki için Cuma'ya gitmeyin gibi talimatlar verildi. Kendimizi gizleyebilelim diye Bank Asya'da hesabımız ve paramız olması yasaktı. 

Bekar hakim adayları veya hakimlere bazı kadın hakimlerin CV'si getiriliyordu, içlerinde resimleri de oluyordu. Eğer beğenirse bu kadın ile tanıştırmak için bir araya geliyorlardı. Kadının mutlaka hizmetten olması gerekiyordu.” dedi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen hakim itirafçı olduğu gerekçesi ile ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00