FİKRİ SAĞLAR YENİDEN TBMM`DE...

TBMM`de 25. Dönem`de görev yapacak milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt yaptırmak için Meclis`e gelen Sağlar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

15.06.2015 21:51:32 0
FİKRİ SAĞLAR YENİDEN TBMM`DE...

Eski Kültür Bakanı ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "En doğru hükümet modeli sizce ne olur?" sorusu üzerine, halkın 7 Haziran'daki genel seçimlerde verdiği oyları iyi okumak gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: 

"Halk verdiği oylarla diyor ki 'Recep Tayyip Bey siz kaçak sarayda artık kalacaksınız, 400 milletvekili filan veremeyiz. Başkanlık diye bir şey yok.' İkincisi AKP'yi de tek başına artık iktidar yapmak istemiyor, ondan da bıkmış. Şunu söylüyor bence 'sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum. Dolayısıyla bir koalisyon istiyorum.' Ben bir koalisyon olmasını Türkiye'deki demokratikleşmeyi, hak, hukuk, adalet, özgürlük, adil paylaşım gibi kavramların gerçekleşmesi açısından önemli görüyorum. Bir koalisyon oluşacak ve bu koalisyonun halkın istediği anlamda bir koalisyon olması şart. 13 yıllık iktidarın dışında bir koalisyonun beklentisi var, o da herhalde gerçekleşecektir." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta liderlerle görüşeceğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Sağlar, olması gereken prosedürü uyguladığını, hükümet kuruluşunun Cumhurbaşkanı'nın görev tevdiyle olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "görev vermeden önce liderlerle tek tek görüşeceği" şeklindeki ifadesinin yinelenmesi üzerine Sağlar, "O da normaldir. Aslında olması gerekeni söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisi için bir normalleşme süreci başladı demek ki. Ben bundan mutluluk duyuyorum" dedi. 

Sağlar, gazetecilerin "Bunun bir strateji olduğunu iddia edenler de var" ifadesine, "Tabii bir strateji uyguluyor. Önce bir konsensus? peşinde koşan sonra da krizi yaratan bir strateji olmadığını umuyorum" karşılığını verdi. 

Sağlar, kendi açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: 

"Çok heyecanlı bir Meclis geçireceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz dönemlerden farklı bir Meclis olacaktır. Çünkü halkımızda öyle talep ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde 'tek başına yaptım, oldu' diyen, ülkede hırsızlıklar, yolsuzluklar ve var olan adaletsizliklerin üzerini kapayan ama halkı hiçbir zaman düşünmeyen bir yönetim vardı. Bu yönetimlere hesap sormak, üzerine gitmek üzere gelen halkın temsilcileri var şimdi. Bence bu Meclis çok heyecanlı bir Meclis olacak. 

Ayrıca 25. dönemle birlikte Türkiye normalleşme ve demokratikleşmeye doğru gidiyor. çünkü kafalarda iki zincir vardı. Bir tanesi Çiller ve Erbakan ile kırıldı. Erbakan Başbakan oldu, sonra işte AKP bugünlere kadar geldi. Diğeri de HDP gibi kimlik partilerinin parlamentoya girmesini engelleyen yüzde 10 barajıydı. O baraj da aşıldı. Dolayısıyla artık Türkiye'de gerçek demokrasi, normalleşme, demokrasinin kuralları parlamentoda. Parlamenter sistem tam olarak devam edecek. Benim görüşüm bu. Gerçekten Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor." Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46