Filiz Hiç Üzülmesin oyunu Mamak’ta ‘Perde’ Dedi

Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, yeni oyunu “ Filiz Hiç Üzülmesin” oyunu ile izleyenleri duygulandırdı.

Ankara 23.07.2024 15:14:00 0
Filiz Hiç Üzülmesin oyunu  Mamak’ta ‘Perde’ Dedi

 

1 Nisan’dan bu güne sahnelediği oyunlarla yüzlerce tiyatrosevere ulaşan Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, yeni oyunu “ Filiz Hiç Üzülmesin” oyunu ile izleyenleri duygulandırdı.

 

Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, birbirinden seçkin oyunları ile seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Topluluk bu kez, Çağdaş Türk Edebiyatı dizisinden Sabahattin Ali’nin “ Filiz Hiç Üzülmesin” eseri ile seyirci karşısına çıktı.

 

 

Mamak’ta Sanat Rüzgârı

Mamaklı sanatseverleri iyi oyunlarla buluşturan Mamak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Çağdaş Türk Edebiyatı dizisi ile edebiyatçıların kaleme aldığı eserleri, sahneye taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Nazım Hikmet’in “Ferhat İle Şirin” adlı eserini tek kişilik oyunla tiyatroseverlerle buluşturan topluluk, yine tek kişilik oyun olan Sabahattin Ali’nin “Filiz Hiç üzülmesin” adlı eseri ile perde dedi. Mamak Belediyesi Tiyatro Yönetmeni Kenan Olpak’ın hem yönettiği hem de oynadığı oyun, sanatseverlerden dakikalarca alkış aldı. Oyuna Mamak Belediyesi Türk Halk Müziği Sanatçısı Murat Metin de, Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen eserleri ile sazıyla eşlik etti.

 

 

“Filiz Hiç Üzülmesin”

Filiz Ali’nin anılarını, babasının eserleri ve mektuplarıyla harmanlayarak kitaplaştırdığı “Filiz Hiç Üzülmesin”, sadece bir hayata odaklanmakla kalmıyor, Sabahattin Ali’nin usta fotoğrafçılığına da tanıklık ediyor. Sabahattin Ali’nin Istıranca Dağları’nda öldürülmeden çok önce, kehanette bulunur gibi kendi sonunu yazdığı dizeleriyle biten “Filiz Hiç Üzülmesin”, edebiyatımızın efsanevi yazarını yattığı yerde de selamlıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor