Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları Açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu Siirt Bölge Müdürlüğü Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarının Ağustos 2020 verilerini açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu Siirt Bölge Müdürlüğü Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarının Ağustos 2020 verilerini açıkladı. Aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık periyotta en yüksek reel getiri külçe altında oldu. Geçen yıl ağustos ayını 285 TL seviyesinde kapatan gram altın bu yılın aynı döneminde 465 TL seviyesinde bulunuyordu.
En yüksek aylık reel getirinin, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %12,00, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %13,65 oranlarıyla külçe altında gerçekleştiğini ifade eden TÜİK Siirt Bölge Müdürü Ercüment TOKA, “Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro %7,40 ve Amerikan Doları %3,69 oranlarında kazandırırken; mevduat faizi (brüt) %1,60, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %5,36 ve BIST 100 endeksi %8,86 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde Euro %8,98 ve Amerikan Doları %5,23 oranlarında kazandırırken; mevduat faizi (brüt) %0,15, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %3,97 ve BIST 100 endeksi %7,52 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.” dedi.
Finansal yatırım araçlarının üç aylık reel getiri oranlarına da değinen Bölge Müdürü Ercüment TOKA açıklamasının devamında ise; “Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %15,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise %17,60 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; DİBS Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,43, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,04 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %37,60, TÜFE ile indirgendiğinde ise %40,89 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %14,09, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,04 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Yıllık değerlendirmede de en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %53,21, TÜFE ile indirgendiğinde ise %52,89 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu.Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro %23,02, Amerikan Doları %15,58, DİBS %5,85, mevduat faizi (brüt) %5,11 ve BIST 100 endeksi %0,69 oranlarında yatırımcısına kazandırmıştır. TÜFE ile indirgendiğinde Euro %22,75, Amerikan Doları %15,34, DİBS %5,62, mevduat faizi (brüt) %4,89 ve BIST 100 endeksi %0,47 oranlarında kazandırmıştır” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-SİİRT
-
1
ŞAHSENEM’DEN NEVRUZ’DA İZMİR’E UNUTULMAZ GECE
-
2
DOĞAN BEKİN AKARYAKIT ÜRÜNLERİNDEN ÖTV VE KDV'NİN GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
-
3
ikiye on Kala 'dan Çanakkale’de Anlamlı Konser
-
4
BAŞKENTTE SANATIN ‘YAVAŞ’ RİTMİ: GÜNSU SARAÇOĞLU ARTANKARA’DA
-
5
AGM Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge, Milli Takım Görevinde
-
6
ANKARA'DA VATANDAŞLAR RAMAZAN BAYRAMINDA PARKLARA AKIN ETTİ
-
7
ArtHan Galeri, Seden Erşen’in Martini Etkisi’ne ev sahipliği yapıyor.
-
8
“Köpek Balıklarının Dünyası” Sergisi Saint-Joseph Lisesi’nde
-
9
DİKA 6 UZMAN PERSONEL ALIMI YAPACAK!
-
10
MARDİN'İN YEŞİLLİ İLÇESİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
-
11
ANFA GÜVENLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAYRAMDA TEDBİRLERİ ARTIRDI
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,41% -0,14
-
GRAM ALTIN
6272,39% -0,07
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16



