G20 sonrası Rusya?nın başarısını yakalayabilecek miyiz?

Türkiye?nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve dünyanın en büyük 20 ekonomisini biraraya getirmesi nedeniyle küresel çapta en önemli zirvelerden biri olan G20 Liderler Zirvesi?nden oldukça umutlu olan Türk işadamları, uzun vadede dış ticaret rakamlarında bü

Gündem 14.11.2015 10:13:52 0
G20 sonrası Rusya?nın başarısını yakalayabilecek miyiz?

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve dünyanın en büyük 20 ekonomisini biraraya getirmesi nedeniyle küresel çapta en önemli zirvelerden biri olan G20 Liderler Zirvesi’nden oldukça umutlu olan Türk işadamları, uzun vadede dış ticaret rakamlarında büyük artış bekliyor.

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TUSİAV) Başdanışmanı ve Marka Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Hasılcıo, “Ülkemizin dönem başkanlığını yaptığı zirve sonrası özellikle ithalatta ciddi bir artış olacağını öngörüyoruz. 2013 yılında G20’ye başkanlık yapan Rusya’nın ithalat rakamlarına baktığımızda 2014’te yaklaşık 10 milyar dolarlık bir artış kaydettiğini gözlemliyoruz. Türkiye’nin jeopolitik bazda anahtar bir konumda olmasından dolayı, zirve sonrası uzun vadede dış ticaret rakamlarımızda ciddi bir yüzdelik artışı sağlanacağı kanaatindeyiz” dedi.

Zirve çerçevesinde yapılacak oturumlarda, ev sahibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın solunda ABD Başkanı Barack Obama, sağında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in bulunacağını hatırlatan Hasılcıo, “Dünyanın en doğusuyla en batısında bulunan ülke liderlerinin ortasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bulunacak. Bu da, yeni dünya düzenindeki merkezin Türkiye olduğu algısını pekiştirecek ve ülkemizin prestijini arttıracak çok güçlü bir mesaj olma özelliği taşıyor” diye konuştu.

G20 zirvesine ev sahipliği yapan Türkiye’nin prestije ek olarak dış ticari bağlamda da olumlu geri dönüşler elde edeceğini dile getiren Hasılcıo şöyle devam etti: “G20 zirvesi, global iş çevrelerinin yanı sıra dönem başkanlığını Müslüman bir ülke sıfatıyla yürütmemiz nedeniyle tüm dünya Müslümanlarının da ilgisini ülkemize çekecek.  Zirveye katılan 20 ülkeden 9’unun parlamenter, 1’inin monarşi ile diğer 10 ülkenin de başkanlık sistemiyle yönetilen başarılı ülkeler olduğunu gözlemliyoruz.  Bu zirveyle Türkiye’nin küresel alanda prestiji artacak,  turizmin merkezi olan Antalya dünyada daha fazla tanınacak. Ayrıca G20 zirvesinde yapılacak ikili görüşmelerle Türk iş dünyası dış ticarette vites büyütecek. Tüm bu fırsatları doğru kullanacağımıza inanıyoruz.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19