GAGİAD YEŞİL DİYALOG İÇİN LÜKSEMBURG'DA

GAGİAD ev sahipliğinde Gaziantep'te yapılan projenin ikinci etabında Kopenhag’da buluşan paydaşlar, 3. etap çalışmaları için Lüksemburg'ta organize oldular.

Güneydoğu Bölge Haberleri 22.12.2022 10:37:00 0
GAGİAD YEŞİL DİYALOG İÇİN LÜKSEMBURG

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin (GAGİAD) koordinatörlüğünde hayata geçirilen "Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar Arasında Bilgi Değerleme ve Farkındalık Diyaloğu" projesinin üçüncü ayağında paydaşlar Lüksemburg'da buluştu. GAGİAD adına Proje Koordinatörümüz ve Üyemiz Öğr. Gör. Şehnaz Sakıcı ve Dr. Öğretim Üyesi Filiz Çayırağası'nın katıldığı toplantının gündemi "kamu ve özel sektörde sosyal ekonominin geliştirilmesi" oldu.

 

Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Eğitim Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar Projeleri kapsamında Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin(GAGİAD) koordinatörlüğünde hayata geçirilen ve 67 başvuru arasından ilk 8’ekalarak destek alan projenin üçüncü etabı tamamlandı. İlki GAGİAD ev sahipliğinde Gaziantep'te yapılan projenin ikinci etabında Kopenhag’da buluşan paydaşlar, 3. etap çalışmaları için Lüksemburg'ta organize oldular.

 

Proje kapsamında bölgedeki yeşil şehirler uygulamalarını gezen GAGİAD temsilcileri, İspanya, Yunanistan, Lüksemburg ve Danimarka'dan da gelen paydaşlarla Gaziantep’teki tecrübelerini de paylaştı. Lüksemburg'daki proje ortağı SDG World’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, "kamu ve özel sektörde sosyal ekonominin geliştirilmesi" gündem maddesi olarak belirlendi. Bu tema kapsamında, sunumlar ve bilgilendirme oturumları gerçekleştirildi.

 

Lüksemburg’da tarım ürünleri ve pazarlanması alanındaki Siyaset Bilimcisi ve Tarım-Gıda Kooperatifi “GESPOV”un Yönetim Kurulu Üyesi Bayan Dimitra Fantides tarafından “Avrupa’nın merkezinde Kadın Tarımsal Girişimciliği ve Yaşanan Ekonomik Zorluklar” konulu sunum gerçekleştirildi.

 

Faaliyet soru cevap bölümüyle devam eden projenin bir sonraki ulus ötesi faaliyeti "Kırsal alandaki kadın girişimcilerin bilgi ve iletişim teknolojileri kapsamında güçlendirilmesi" temasıyla İspanya'nın Zaragoza kentinde gerçekleştirilecek.

 

 

ARTUKLU HABER  AJANSI


Anahtar Kelimeler: GAGİAD YEŞİL DİYALOG LÜKSEMBURG'
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00