GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK;'KİMSENİN YAPTIKLARINI YANINA KAR BIRAKMAYACAĞIZ'

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, SIXT ile yapılan sponsorluk anlaşmasının basın tanıtım toplantısının ardından medya mensuplarının gündeme dair yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Spor 18.08.2023 10:02:00 0
GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK;

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek,   SIXT ile yapılan sponsorluk anlaşmasının basın tanıtım toplantısının ardından medya mensuplarının gündeme dair yönelttiği sorulara yanıt verdi.

 

Beşiktaş’ın dün yayınladığı transfer videosunda Galatasaray’ı haksızca hedef alan görüntü ile ilgili videonun hatırlatılması üzerine Başkan Özbek şu açıklamayı yaptı:

 

“GALATASARAY’I ÖĞRENMEK LAZIM”

 “Dün geceden beri çok üzgünüm. Değerli arkadaşlar, Galatasaray’ı bilmek lazım, Galatasaray’ı öğrenmek lazım, Neden? Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız o camiayı, o kurumu iyi tanımak lazım. Galatasaray 500 yılı aşkın mazisi olan, etik değerleri olan bir kurum. Bu ülkeye değerli devlet adamları, bilim insanları yetiştirmiş, her konuda ülkenin önünü açan insanlara ev sahipliği yapmış, binlerce gencimize Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini öğretmiş bir kurum. Ayrıca bu ülke için canını Kafkaslar’da, Çanakkale’de veren, talebeleri yetiştiren bir kurumdan bahsediyoruz. 

 

“GALATASARAY CUMHURİYETİN YÜZÜDÜR”

 

Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzüdür. Cumhuriyet’in yüzü olan bir kurumu, eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, onunla sanki iş birliği varmış gibi bu manada bazı yorumlar yapmak ve ilişkilendiren bazı görüntüleri paylaşmak, onunla yan yana getirmek, dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik. Bütün bir gaf. Galatasaray’ı tanımamakla kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu eli kanlı terör örgütü ülkemiz çok sıkıntılar yaşadı. Niye hala bu terör örgütünün değirmenine su taşıyacak şekilde bazı yakıştırmaklar yaparak, ülkeyi bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz. Bugün ülkenin ihtiyacı bu mu? 

 

“KİMSENİN YAPTIKLARINI YANINA KAR BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Onun için ülkesini seven, ülkesin aşık herkesin bu konuda çok duyarlı olması lazım. Galatasaray olarak Beşiktaş’tan özür bekliyoruz. Beşiktaş ile yeşil sahalarda rekabet eden bir kurumuz. Onlarla 100 yıllardan beri müsabakalarda mücadele ediyoruz, kardeşliğimiz var, onların büyüklerine her aman saygılıyız. Niye buna ihtiyaç duydunuz? Ne elde ettiniz, ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Taraftarlarımızı, kulübümüzü, çalışanlarımızı ve herkesi bu konuda sakin olmaya, buna prim verilmemesini rica ediyorum.Hepimizin birbirini sevmesi. Türkiye’nin yeni yüzyıla başladığı dönemde daha bütünleşmiş olmayı isterken kalkıp böyle bir şeyi paylaşarak bu ülkeyi bölmenin, ülkeye zarar vermenin yeri ve zamanı değil. Herkes şunu bilsin; Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzü. Galatasaray vatanını seven, vatan aşkıyla dolu insanların topluluğudur. Bir bir zaman hiçbir kimsenin yanında da bu yaptıklarını kar bırakmayacağız. Bunun hesabını Galatasaray, en son raddesine kadar bu işe sebebiyet verenlerden de soracaktır" şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SPOR SERVİSİ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19