GALATASARAY DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U 3-0 YENDİ

Galatasaray , Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanan mücadele Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Spor 20.10.2024 10:38:00 0
GALATASARAY DEPLASMANDA ANTALYASPOR

Galatasaray , Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanan mücadele  Galatasaray'ın  3-0 üstünlüğü ile  sona erdi.

 

Galatasaray bu maçın ardından 25 puanla liderliğini sürdürürken takımın gollerini 10. ve 52. dakikada Mauro Icardi ile 90+3’te Victor Osimhen kaydetti.

 

 Galatasarayı , Süper Lig’de deplasmandaki son mağlubiyetini 11 Kasım 2023 tarihinde ligin 12. haftasındaki Hatayspor mücadelesinde 2-1’lik skorla yaşamıştı. Galatasaray bu müsabakanın ardından ligde dış sahadaki 16 karşılaşmada 14 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Galatasaray , ligde Fenerbahçe’ye karşı da Kadıköy’de 3-1’lik skorla kazandı. Dış sahada ayrıca son 13 maçından 3 puanla ayrılan Galatasaray, Antalyaspor’u yenerek Süper Lig’de bu rekorun sahibi oldu. 

 

Antalyaspor XI: Kenan Piric, Thalisson, Güray Vural, Mert Yılmaz, Veysel Sarı, Erdal Rakip, Sam Larsson, Oleksandr Petrusenko, Sander van de Streek, Andros Townsend, Braian Samudio. 

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Dries Mertens, Roland Sallai, Yunus Akgün, Mauro Icardi. 

 

Galatasaray İlk dakikadan itibaren üstünlüğünü ortaya koyarak rakip kaleye yükledi, 6. dakikada Mauro Icardi’nin pasında Yunus’u kaleciyle karşı karşıya bıraktı ancak Yunus’un vuruşunda savunma araya girdi. 10. dakikada ön direkte Mauro Icardi, Mertens’in kullandığı köşe vuruşunda kafasıyla topu filelere gönderdi: 0-1. 

 

Sakatlanan Jakobs, 23. dakikada yerini Berkan Kutlu’ya bıraktı. 24. dakikada sol kanatta müthiş paslarla Sara’yı ceza alanına soktuk; ancak Brezilyalının vuruşuna rakip savunma engel oldu. Bu dakikalarda üst üste rakip kaleyi yokladık. Sara - Sallai paslaşmalarının ardından Macar futbolcu sağ çaprazdan denedi. Rakibe çapan top direk dibine süzüldü. Kaleci Piric son anda topu kornere çeldi. 

30. dakikada yine Sallai ile sağdan geldik. Onun yerden sert ortasına Yunus ve Icardi dokunamadı. 

Galatasaray 38’de yine gole yaklaştı. Berkan ile başlayan atağımızda ceza sahasına giren Mertens’in vuruşunu Piric kurtardı. 

45+2’de Antalyaspor en tehlikeli pozisyonunu buldu. Soldan Güray’ın ortasında Sander’in kafa vuruşu üstten auta çıktı. 7 dakika uzatma verilen ilk yarıda soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Antalyaspor ikinci yarının başında üst üste iki kez ceza sahası dışından Galatasaray'ın kalesini yokladı ancak Muslera dikkatliydi. 

 

50’de soldan çizgiye inen Berkan’ın ortasında Sallai penaltı noktasına yakın yerden yetişerek vurdu; Piric şans kurtarışı yaptı. 52. dakikada Mertens’in mükemmel pasında soldan çeriye sarkan Yunus Akgün, ortadaki Icardi’ye çıkardı. Süper golcü usta işi dokunuşla kendisinin ve takımının ikinici gölünü attı.

 

71’de Kaan Ayhan ve Dries Mertens çıktı. Barış Alper Yılmaz ve Hakim Ziyech oyuna dahil oldu. 

 

78’de Mauro Icardi ve Yunus Akgün oyundan çıktı. Victor Osimhen ve Michy Batshuayi oyuna girdi. Osimhen girer girmez skora etki etti. Sallai’nin pasında solda boşluk bulan Nijeryalı yıldız müthiş bir plase ile fileleri buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 

 

Osimhen 89’da ise ceza yayına sokularak direk dibine vurdu. Piric son anda kornere çeldi. Beş dakika uzatm anlarında Osimhen jeneriklik bir gole imza attı. Ziyech’in ortasında Osimhen müthiş bir rövaşata ile maçın skorunu tayin etti: 3-0.

 

Bu maçın ardından UEFA Avrupa Ligi’ndeki Elfsborg mücadelesine hazırlanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


18.3° / 10°
  • BIST 100

    8793,61%-2,32
  • DOLAR

    33,99% 0,32
  • EURO

    37,16% 0,45
  • GRAM ALTIN

    2994,16% 1,36
  • Ç. ALTIN

    4960,24% 1,10