GALATASARAY FUTBOL TAKIMI 24.KEZ ŞAMPİYON OLDU

Galatasaray Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Aslanlarımız 3-1 kazanarak 102 rekor puanla şampiyon oldu.

Spor 27.05.2024 09:24:00 0
GALATASARAY FUTBOL TAKIMI  24.KEZ ŞAMPİYON OLDU

Galatasaray Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Aslanlarımız 3-1 kazanarak 102 rekor puanla  şampiyon oldu.Galatasatasaray'a Şampiyonluğu getiren golleri  Mauro Icardi (29’, 51’) ve Berkan Kutlu (53’) kaydetti. 

 

Mauro Icardi, Süper Lig’de 2023-24 Sezonu’da kaydettiği 25 golle gol kralı oldu.Galatasaray  toplam şampiyonluk sayısında en yakın rakibiyle olan farkı 5’e yükseltti.

 

Konyaspor XI: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, Nzonzi, Oğulcan, Ethemi, Ndao, Cikalleshi.

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi.

Konyaspor maçın başında yarı sahasına gömülürken ,Galatasaray takımı ilk çeyrek dilimde önemli pozisyonlar yakaladı. 6. dakikada Konyaspor tehlikeli şekilde ceza Galatasaray'ın sahasına girse de Davinson Sanchez önemli bir müdahale ile tehlikeyi savuşturdu. 

8. dakikada Derrick Köhn’ün savunma arkasına mükemmel pasında Icardi, kaleciyi karşısına alırken Hadebe vücudunu koyarak pozisyona engel oldu. Bir dakika sonra Mertens’in sol köşe gönderinden arda direğe gönderdiği topta Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşu direkten döndü. 

 

15. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile golle burun buruna geldik. Kaan Ayhan’ın çizgiye inmeden ön direğe kestiği müthiş ortada Kerem’in yakın direğe kafa vuruşu yer sekerek kaleye gitti ancak kaleci Jakub Slowik zorlukla topu kornere çeldi. 

 

Baskılı ve üretken oyunumuz meyvesini 29. dakikada verdik. Soldan Köhn’ün içeriye kestiği ortada Mauro Icardi harika bir kafa vuruşu yaparak fileleri buldu: 0-1. 

 

Golden sonra Galatasaray futbol takımı dominant oyununu sürdürdü ve rakibe kalesinde net bir şans vermedi. 45. dakikada Mauro Icardi’nin kaleciye gelen topta baskısı az daha lehimize önemli bir gol pozisyonuna dönüşecekti. Slowik son anda topa dokundu. 

 

İlk yarıda duran toplarda rakip kalede epey tehlike yarattık. 8 dakikalık uzatma anları içinde Mertens’in ortasında kaleci boşa çıktı. Davinson’un kafa vuruşu ise direği sıyırarak dışarıya gitti. İlk yarıyı 1-0 önde kapadık.

İkinci yarının ilk pozisyonu Konyaspor’dan geldi. Sol çizgiye yakın yerde Guilherme’nin ön direğe ortasında Cikalleshi’nin kafa vuruşu üstten dışarıya gitti. Bu dakikadan sonra gollerimiz sahadaki yağmur gibi geldi.

52’de  sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, desteğe gelen Lucas Torreira'ya pasını verdi. Lucas Torreira'nın bekletmeden ortasında Mauro Icardi'nin topukla jeneriklik vuruşu kalecinin yanından filelere gitti: 0-2

Icardi’nin golünden iki dakika sonra sahneye kritik anların adamı Berkan Kutlu çıktı. Güzel paslarla geldiğimiz Konyaspor kalesine ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş çıkaran Berkan, Slowick’in eldivenleri arasından ağları buldu: 0-3. 

 

74’te Tete ve Aurier oyuna girdi. Mertens ve Kaan Ayhan çıkan isimler oldu.

 

79. dakikada Konyaspor farkı ikiye indirdi. Kalabalık gelen Konyaspor'da Muhammed'in pasında topu alan Prip ceza sahası dışından köşeye yerden sert vurdu: 1-3. 

 

80’de Barış Alper Yılmaz oyundan çıkarken Wilfried Zaha girdi. Zaha önemli pozisyonlara girerken savunma duvarını geçemedi. 

 

88. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve Lucas Torreira oyundan çıkarken Eyüp Aydın ve Sergio Oliveira girdi. Dört dakikalık uzatma dakikalarında skor değişmedi ve mücadeleyi 3-1 kazanan Aslanlarımız şampiyonluk coşkusunu üst üste ikinci kez yaşadı! 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: GALATASARAY FUTBOL TAKIMI . ŞAMPİYON
38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,85% 0,26
  • EURO

    35,19% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2449,59% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00