Galatasaray,Baskette de Tutulmuyor!

Abdi İpekçi Spor Salonu`ndaki mücadele gülen taraf sarı-kırmızılılar oldu. 80-64`lük skorla rakibini mağlup etmeyi başaran Galatasaray seride de durumu 2-0 getirdi.

Spor 9.06.2013 09:03:59 0
Galatasaray,Baskette de Tutulmuyor!

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi Play-Off Final birinci maçında Banvit ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu`ndaki mücadeleden 80 - 66 galip ayrılarak seride 2 – 0 öne geçti. 

Serinin üçüncü maçı 10 Haziran Pazartesi saat 20.00’de Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanacak.

Galatasaray Medical Park  karşılaşmaya Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Manuchar Markoishvili, Ersin Dağlı ve Furkan Aldemir beşiyle başladı. Atış halinde yapılan fauller sonrası çizgiye giderek oyuna giriş yapan Galatasaray Medical Park Chuck Davis`i durduramadı ve 7-10 geriye düştü. Gordon`un penetrelerine uzunlardan katkı gelince televizyon molasına 13-12 ile geçildi. Çeyreğin sonunda Ndong`u kullanmaya çalışan Galatasaray Medical Park  serbest atışlardan sayılar üretip ilk 10 dakikayı 21-17 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Ndong ve Macvan sakatlıklar sebebiyle kenara çekilmek  zorunda kaldı. Arroyo`nun sahne aldığı bölümde Galatasaray skoru 25-21 yaptı. Furkan Aldemir`in de üç faul ile kenarda oturmasından dolayı dört kısaya dönen Galatasaray Medical Park hücumda üretkenliğini sürdürüp Cenk`in üçlüğüyle 33-24`e getirdi skoru. Ersin Dağlı`nın da devreye girmesiyle fark 11 oldu. (38-27) Ancak son bölümde dış şutlarda etkili olan Banvit Serkan ve Simmons ile üçlükler bulup devreye 42-40 girilmesini sağladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte Arroyo`nun yönetiminde Galatasaray  tekrar hücum ritmini yakaladı. Manuchar Markoishvili üst üste perdeden çıkıp kullandığı dış şutlarda isabet buldu ve skoru 54-45 yaptı. Bu bölümde Furkan Aldemir de pota altında hücum ribaundları ve smaçlarıyla katkı verdi. Oyuna iyice ısınan Manu yağmur gibi üçlük atmayı sürdürdü ve farkı 14`e yükseltti. (59-45) Markoishvili el üstünden de atmaya başladı ve son 10 dakikaya 68-51 ile girildi.

Dördüncü çeyreğin başında Galatasaray Medical Park biraz oyundan düşer gibi oldu ve Banvit kolay basketlerle farkı 10 sayıya kadar çekti. Hücumda tıkanan Galatasaray  Arroyo`nun girmesiyle kendine geldi ve Carlos süre dolarken üçlüğü gönderdi. (75-62) Galatasaray Medical Park son bölümde kontrolü bırakmadı ve mücadeleden 80-66 galip ayrıldı.

Galatasaray Medical Parak`ta  Markoishvili 17 sayı, 2 asist ile oynarken Jamont Gordon 16 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Furkan Aldemir 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve Ersin Dağlı 11 sayı, 7 ribaund ile oynadı. Takımımız ribaundlarda 34-25 üstünlük kurarken üç sayı çizgisinin gerisinden de 8/19 (% 42,1) ile isabet kaydetti.

İSTATİSTİKLER 
1. ÇEYREK : 21 - 17
2. ÇEYREK : 21 - 23 (42 - 40)
3. ÇEYREK : 26 - 11 (68 - 51)
4. ÇEYREK : 12 - 15 (80 - 66)

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, Banvit ile oynanan Beko Basketbol Play-Off Final ikinci maçının ardından Abdi İpekçi Spor Salonu`nda yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

80-66 kazanıp seride 2-0 öne Geçtikleri Banvit karşılaşmasına  dair koç Ergin Ataman "Maçın başından itibaren oyunun hakimi bizdik, kontrol bizim elimizdeydi. Aslında ikinci periyotta da 11 sayılık bir farka ulaşmıştık ama sakatlıklar yüzünden biraz dengemiz bozuldu. Ndong gene belinden sakatlandı, Macvan`ın kafası yarıldı. Oyuncularımızı dinlendiremedik, özellikle Ersin, Gordon ve Arroyo`yu bütün bir devre oynatmak zorunda kaldık. Böyle olunca tabii kolay basketler yedik. Son topta üçlük yedik, öncesinde kaçırdık. İlk devre başabaş bitti, aslında hakkı en az 9-10 sayı farkla bitmesiydi, oynadığımız basketbolla. Üçüncü periyotta özellikle Markoishvili`yi çok iyi kullandık. Bunda Banvit savunmasının bütün konsantrasyonunun Arroyo üzerinde olmasının etkisi vardı. Arroyo`ya çok baskı ve ikili sıkıştırmalar yaptılar. Ama diğer tarafta bizim takımda Gordon olsun Markoishvili olsun bunlar potansiyeli yüksek oyuncular. Markoishvili`yi iyi kullandık orada, Lucas savunurken.  Markoishvili müthiş bir oyun ortaya koydu. Hücum ribaundlarında Furkan katkı vermeye devam etti. Çok net bir galibiyet aldık" dedi.

Galatasaray Medical Park`ın Deplasmanda da kazanma alışkanlığı olduğuna vurgu yapan Ataman "Şunu unutmamalıyız; Banvit bu yoğun, ağır ve güzel atmosferde büyük bir direnç gösterdi, kolay değil. Şu anda sadece 2-0 oldu. Seri Bandırma`da devam edecek. Ama bizim deplasmanda da son beş ayda kazanma alışkanlığımız var. En son İzmir`de Karşıyaka deplasmanında çok zor bir atmosferde iyi oynayarak galip geldik. Bandırma`da da galip gelmeye çalışacağız. Şu an hedefimiz Pazartesi günkü maçı kazanmak olacak" şeklinde konuştu.

Maçta sakatlıp yaşayıp kenara gelen ve tekrar oyuna dönemeyen Ndong`un durumuna değinen Ataman "Ndong`un birinci maçtan sonra çok ciddi bir sakatlığı olmuştu. Belinde spazm vardı ama iğnelerle açılmıştı. Şimdi konuştum, dirsek darbesi alınca orada tekrar spazm oluşmuş. Zannediyorum herhalde yine açılır, iki gün var, oynayacağını düşünüyorum. Umarım oynar çünkü bizim için çok önemli bir oyuncu. Bugün onun yokluğunda Ersin Dağlı 34 dakika oynadı. Keza Furkan üç faul ile oyunda kaldı. MR temiz çıkmıştı, çok büyük bir terslik olmazsa oynayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SPOR SERVİSİ


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78