Gazeteci Dursun Erkılıç?ın iki kitabı daha yayımlandı

Ankara?nın deneyimli gazetecilerinden Dursun Erkılıç?ın ?gölge oyunları? ve ?sahne oyunları? olarak kaleme aldığı iki tiyatro eseri kitap halinde yayımlandı.

Kültür ve Sanat 1.04.2016 00:03:47 0
Gazeteci Dursun Erkılıç?ın iki kitabı daha yayımlandı

Ankara’nın deneyimli gazetecilerinden Dursun Erkılıç’ın ‘gölge oyunları’ ve ‘sahne oyunları’ olarak kaleme aldığı iki tiyatro eseri kitap halinde yayımlandı.

‘Seyirbaz’ adlı ilk kitabının ardından, “Çevreci Gölge Oyunları” ve “Çevreci Sahne Oyunları” adıyla yayımlanan kitaplar, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli problemlerinden ‘çevre’ye ilişkin sorunları, doğaya dair hassasiyetleri ve hayvanların gözüyle insan, insanların gözüyle hayvan dünyasını anlatıyor.

‘ÇEVRECİ GÖLGE OYUNLARI’

Geleneksel tiyatromuz içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olmasına rağmen, çeşitli sebepler yüzünden, toplumla seyir bağı her geçen gün azalan gölge oyunu geleneğini yaşatmayı; bunu yaparken doğa sevgisinin önemine vurgu, çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan “Çevreci Gölge Oyunları” isimli kitap; “Orman Yangını” ve “Hepimiz Suçluyuz” adlı iki oyundan oluşuyor.

‘ÇEVRECİ SAHNE OYUNLARI’

“Çevreci Sahne Oyunları” adını taşıyan ikinci kitapta ise; “Bir Doğa Masalı” ve “Hayvanat Bahçesi” isimli sahne oyunları yer alıyor.

“Bir Doğa Masalı”, yaşadığı çevreden beslenmesine rağmen o çevreye duyarsız insanın başına gelenleri; ve “Hayvanat Bahçesi” ise, hayvanlara karşı takınılan acımasız tavrı anlatıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49