GAZİ GÜNDÜZALP BEYPAZARI İLÇESİNDE SEYMENLERLE ANILDI

Büyük Türk Devletinin kurucusu Osman Bey?in dedesi ve Ertuğrul Gazi?nin Babası Gazi Gündüzalp Beypazarı?nda Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin de katılımıyla anıldı.

30.05.2016 12:11:41 0
GAZİ GÜNDÜZALP BEYPAZARI İLÇESİNDE SEYMENLERLE ANILDI

Büyük Türk Devletinin kurucusu Osman Bey’in dedesi ve Ertuğrul Gazi’nin Babası Gazi Gündüzalp Beypazarı’nda Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin de katılımıyla anıldı.

13.Yüzyılın ikinci yarısında 400 çadır ile göç ederken, göç yolu üzerinde bulunan Beypazarı Hırkatepe Mahallesi’nde, Rumların yaptığı bir baskın sırasında şehit olan, Kayı Boyu’nun beyi Gazi Gündüzalp’in kabri, daha önce köy statüsünde olan Hırkatepe Mahallesi’nde bulunuyor.

Beypazarı Hırkatepe Köyü’nde torunları ve köy halkınca tarih boyunca korunarak, adına yakışır şekilde türbe haline getirilen Gazi Gündüzalp'in mezarı başında, köylüler gençleri askere uğurluyor, Hacet Bayramı ve şükür duaları yaparak Gazi Gündüzalp’i anıyorlar.

28 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00’da İrfan Gümüşel Caddesinde başlayan kortej eşliğinde protokol, Seymen ekibi, mehter takımı, atlı okçular ve davetliler Hanlar önüne kadar yürüyerek Atatürk Parkına geldi. Açılış konuşmasının ardından mehter takımı ve seğmen ekibinin gösterileri vatandaşlarca büyük alkış aldı Program daha sonra Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumla devam edildi.

29 Mayıs Pazar günü programa Hırkatepe Mahallesinde devam edildi. Programa İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU , Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN , İlçe Müftüsü Abdulmuttalip PESE , Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp ÜNAL ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Temsili olarak Gazi Gündüzalp, atlılarla Hırkatepe Köyü’ne girdi. Gazi Gündüzalp ve tüm şehitler için Kuran¬ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından türbe ziyaret edildi , ve ardından katılımcılara geleneksel yemek ikramı yapıldı.

Bu yıl geniş kapsamlı etkinliğe ev sahipliği yapan organizasyonu gerçekleştiren ve Gazi GÜNDÜZALP’in soyundan gelen Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp ÜNAL katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46