GAZİANTEP`E TISİAD ÇIKARTMASI

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Gaziantep?e çıkarma yaptı.

Gündem 26.04.2015 17:03:28 0
GAZİANTEP`E TISİAD ÇIKARTMASI

Türkiye-Irak ilişkilerinin güçlenmesi için Gaziantep’e çıkarma yapan TISİAD heyetine, Gaziantep-Erbil arası uçuşların bir an önce başlaması için çağrı yapıldı.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke olan Irak’ta güvenlik sorunları olsa da, geleceğin parlak olduğunu söyledi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Gaziantep’e çıkarma yaptı. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Zahir Irmak, Reber Haşimoğlu, Cengiz Atalay ile üyeler Cansu Anılan, Halil Coşkun, Bilal Kılıç temasları kapsamında; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Irak Başkansolosu Taban Al Bazzaz, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, Altunkaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Beşler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Çakmak ve Akai Biskivü ve Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Akay’ı ziyaret etti.

“GAZİANTEP EN ÇOK IRAK’A İHRACAT YAPIYOR”

Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini söyleyen TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, güvenlik sorunu olmasına rağmen halan Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülkenin Irak olduğunu vurgulayarak, “Irak’ın geleceği parlak” dedi.

Türkiye ile Irak arasında 2014 yılında 10 milyar 662 milyon dolar ihracat yapıldığını kaydeden Başkan Kılıç, 2015 yılının ilk 3 ayında Türkiye’den, dünyaya yapılan ihracatta ilk 6’ıncı sırada yer alan Gaziantep’in, Irak’a yapılan ihracatta da önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Kılıç, “Ülkemiz 2015 yılı ilk üç ayında Irak’a 2 milyar 291 milyon dolar olup, bu ihracatta Gaziantep’in payı 2014 yılının ilk üç ayında Gaziantep’ten Irak’a 549 milyon dolar olurken, 2015 yılı ilk 3 ayında 462 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Düşüşe rağmen bu gün hala Gaziantep’ten dünyaya yapılan ihracatta Irak ilk sırada yer almaktadır”  şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE-IRAK İŞ ZİRVESİ BÜYÜK İHTİYAÇ”

Ziyaretlerinde; önümüzdeki aylarda düzenlenecek Türkiye-Irak İş Zirvesi ile ilgili de bilgi vererek, Gaziantep iş dünyasını zirveye davet ettiklerini söyleyen Başkan Kılıç, “Ticaretimizin büyük kısmı Kuzey Irak ile yapılıyor. Amacımız Irak’ın 18 vilayetinden bürokrat ve iş insanlarını ülkemize davet ederek, ilişkilerin ve ticaretin gelişmesini hedefliyoruz. İlişkilerin gelişmesi ile ticaretimiz Irak geneline yayılacaktır. Gaziantep iş dünyasına davetimizi memnuniyetle karşılayarak, böyle bir organizasyonun büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini bildirdi. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha ortaya koydu” dedi.

“GAZİANTEP-ERBİL UÇUŞLARI BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

Irak ile ilişkilerin güçlenmesi ve ticaretin artması için Gaziantep iş dünyasının taleplerini de dile getiren Başkan Kılıç, özellikle Gaziantep-Erbil arası hava ulaşımı konusuna dikkat çekildiğini söyledi. “Biz de bu konuyu her platformda dile getiriyoruz; Gaziantep ile Erbil arasında hava ulaşımının bir an önce başlatılması gerekiyor. İhracatımızın büyük bir bölümünü yaptığımız ülkeye ulaşımımızın hızlı olması lazım. Karayoluyla Irak'a günübirlik gidip geliş zor, havayoluyla da aktarmalı gidiyoruz. Bizim Irak'a, Gaziantep'ten uçuş yapmamız lazım” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04