GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ TOĞRUL GAZİANTEPTE ARTAN UYUŞTURUCU KULLANIMINI TBMM`YE TAŞIDI

Gaziantep`te bir seneyi aşkın süredir, ?bonzai? benzeri bir madde gençlerin hayatını karartıyor.Metamfetamin türevi olan sentetik uyuşturucu kullananlar arısında ?ateş-buz? olarak da adlandırılıyor. Etkileri korkunç.olan bu uyuşturucu türünün kullanımı

Gündem 13.10.2017 16:11:19 0
GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ TOĞRUL GAZİANTEPTE ARTAN UYUŞTURUCU KULLANIMINI TBMM`YE TAŞIDI

Gaziantep'te   bir seneyi aşkın süredir, ‘bonzai’ benzeri bir madde gençlerin hayatını karartıyor.Metamfetamin türevi olan sentetik uyuşturucu kullananlar arısında ‘ateş-buz’ olarak da adlandırılıyor. Etkileri korkunç.olan bu uyuşturucu türünün kullanımı şehirde her geçen gün   yaygınlaşıyor. 

 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut TOĞRUL, Gaziantep’te Ateş-Buz kullanımıyla ilgili acil tedbirler alınması, Metamfetamin satışının ve kullanımının engellenmesine yönelik tedbirlerin alınması ile bu tehlikeli uyuşturucunun zararlarıyla ilgili toplumsal bilincin oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması talebinde bulundu.

 

HDP  GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ PROF.DR.MAHMUT TOĞRUL TARAFINDAN TBMM  BAŞKANLIĞINA VERİLEN SORU ÖNERGESİ ŞÖYLE:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Tehlikeli uyuşturuculardan biri olarak bilinen Metamfetamin’in Türkiye'deki kullanımının 2009’dan bu yana hızla yayıldığı gözlenmektedir. Türkiye’deki kullanımına paralel olarak Gaziantep ilimizde de Metamfetamin’in halk deyimiyle ‘Ateş-Buz’ kullanımının artığı söylenebilir. Gaziantep’te Ateş-Buz kullanımıyla ilgili acil tedbirler alınması, Metamfetamin satışının ve kullanımının engellenmesine yönelik tedbirlerin alınması ile bu tehlikeli uyuşturucunun zararlarıyla ilgili toplumsal bilincin oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.

 

Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL

Gaziantep Milletvekili  

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00